Splićanin prodaje bubreg: Ne mogu više, dugovi su preveliki

Splićanin D. T. (38) porijeklom iz Slavonije planira prodati bubreg za 10.000 eura kako bi se izvukao iz dugova. U ponedjeljak će u Malom oglasniku objaviti svoj oglas: Prodajem vlastiti bubreg. Razlog: banka, tj. FINA, mi je blokirala račune zbog duga od 36 tisuća kuna. Podstanar.

Njegova financijska kalvarija počela je 1998. kada je putem čekova podigao oko 6.000 kuna. Kaže kako je sve proteklo vrijeme znao da je dužan no banke mu nisu slale opomene ni izvješća. Odjednom su se javile i prijete ovrhom jer se dug popeo na 36.000 kuna.

U Split se doselio prije 10 godina nakon što je upoznao suprugu, koja je trenutačno nezaposlena. Djece nemaju jer, kaže D., nemaju ih čime prehraniti.

Rekao je kako mu je ideja da proda bubreg pala na pamet u očaju. Brzo je napisao oglas i odnio ga u Slobodnu ''da se ne predomisli''. Ističe kako ne želi da ljudi misle da traži milostinju. Bankama je čak predlagao da mu odobre kredit u protuvrijednosti 10.000 eura no ni jedna nije pristala. Ako ne uspije prodati svoj organ, a banka blokira račun bit će prisiljen dati otkaz i raditi na crno.

- Nisam anarhist, želim i sanjam red u državi. Ako uspijem prodati bubreg, rado ću u državni proračun uplatiti 25 posto PDV-a, ali stvarno ne vidim bez toga svjetlo na kraju ovog mog tunela - rekao je D. T. za Slobodnu Dalmaciju.