'Leteći' vatrogasac': Supruzi sam tajio da me vjetar nosio

vatrogasac, letenje, Hrvatska
Ti golemi komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Htio sam zaštititi ljude, pa sam stao na lim, ali jak udar vjetra dignuo je i mene i lim dva i pol metra u zrak i odbacio nas u zid, kaže Mario Tomšić (36) iz Virovitice.

Vatrogasac DVD-a Stružec deset je dana proveo u Rijeci na ispomoći. Zadnji dan smjene ostat će mu, kaže, u dugom sjećanju. S kolegom je pokušavao obuzdati limenu ploču koju je snažna oluja otkinula s krova. No ogromna ploča ga je poklopila i umalo je nastradao.

- Malo to dramatično izgleda, ali nije mi, nasreću, ništa - govori Tomšić. Snimka pod nazivom "Tornado u Rijeci" brzo je postala hit na internetu te ju je pogledalo više od 460.000 korisnika YouTubea.
Nakon samo deset dana na novom poslu postao heroj

Mario je postao pravi heroj, i to nakon samo deset dana na novom radnome mjestu. Nakon neuspješne potrage za poslom kao komercijalist, položio je ispite za profesionalnog vatrogasca. Tek je dobio posao u DVD-u Stružec, u mjestu koje se nalazi između Popovače i Siska. Šefovi su ga odmah nakon zaposlenja poslali na teren u Rijeku. Zadnjeg dana spremao je stvari ne bi li krenuo natrag kući u Slavoniju. No počelo je orkansko nevrijeme, pa je i Mario odlučio pomoći kolegama.

- Kolega je otišao po uže kako bismo otrgnuti dio krova zavezali za stup, a ja sam poletio. Nije bilo vremena za strah jer je sve kratko trajalo. Uostalom, izabrao sam posao koji mi nalaže da pomažem drugima u nevolji - govori Mario.
O letećoj avanturi supruzi rekao kad je čuo da postoji snimka

Kao heroja u Slavoniji su ga dočekali sugrađani.

- Ne smatram to nekim pothvatom nego slučajnošću koja se desi jednom u životu - skromno govori Mario, koji je o svojoj letećoj avanturi supruzi ispričao tek nakon što je čuo da postoji snimka. Sad se odmara i svaki slobodan trenutak provodi s kćeri Emom, a za deset dana opet odlazi u Rijeku.

24sata.hr