Svećenici iz Međugorja lakše ozlijeđeni u prevrtanju VW Pola

Naime, dvojica svećenika iz Župe Međugorje, 46-godišnjak iz Splita i 33-godišnjak iz Zagreba, isprevrtali su se u rano jutro VW Polo s registracijskim oznakama iz BiH, ali su iz nesreće izašli s lakšim ozljedama

Kako piše vecernji.ba u razbijenom metalik srebrnom vozilu jedan od svećenika je jedno vrijeme čak ostao zarobljen , pa je iz slupanog automobila izašao tek nakon što su na intervenciju pozvani šibenski vatrogasci, kako doznajemo.

- Javna vatrogasna postrojba Šibenik izišla je na intervenciju u 5.13 sati jer je bilo potrebno izvući jednu prekliještenu osobu iz vozila kod odmorišta Krka na A1. Stigla su su dva vozila sa šest vatrogasaca. Dolaskom je zatečeno osobno vozilo na krovu, a dvije osobe su izvučene prije našeg dolaska, te su odvežene vozilom Hitne pomoći - kažu u zapovjedništvu JVP Šibenik.
Uzorak Slike

Prema dostupnim podacima, policijskim očevidom je utvrđeno kako se vozač Pola, mlađi 33-godišnji svećenik, nije propisno kretao kolnikom, pa je, nakon što je prešao na lijevi brži trak ceste udario u rubnjak i zaštitnu metalnu ogradu. Pretpostavlja se kako je svećenik najvjerovatnijie na trenutak zaspao, nakon čega je vozilo udarilo u ogradu te se više puta prevrnulo po cesti i završilo na krovu.
Uzorak Slike

Čuvši za ovu težu prometnu nesreću iz koje su međugorski svećenici izašli tek s lakšim ozljedama, mnogi su to povezali s obližnjim kamenim kipom Gospe od Puta, kako je nazvan 3.5 metra visok spomenik Majci Božjoj.

Naime, Gospin kip je nedavno postavljen na južnoj strani odmorišta kod skradinskog mosta, a na svečanosti otvaranja se zazivala božanska pomoć svim sudionicima u prometu.