Sarajevo: Ubio se bježeći od policije

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je kako je policijska patrola zaustavila automobil na Hrasničkoj cesti i zatražila dokumente od vozača i suvozača.

- U tom trenutku suvozač je otvorio vrata i počeo bježati, držeći pištolj u ruci. Policajci su pojurili za njim da bi on, kad je shvatio da će ga stići, pucao sebi u glavu. Preminuo je na mjestu događaja, rekao je Nefić sarajevskim medijima.

Policija u Sarajevu bilježi još jednu pucnjavu. Aldijan Daidžić (31) teško je ranjen u stomak hicem iz pištolja u pucnjavi u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Daidžić je dovezen u bolnicu Koševo sinoć u 21.25 sati, gdje je operisan i njegovo stanje je nakon operacije stabilizovano.

O ranjavanju Daidžića policajce je obavijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje je mladić dovezen, prenosi Srna.

Daidžić je policiji rekao da ga je ranio Dženan Drljević, ispred zgrade na Trgu međunarodnog prijateljstva, ali policija po izlasku na to mjesto nije pronašla nikakve tragove.

Naknadno je utvrđeno da je do pucnjave došlo u stanu Drljevićevog oca na Trgu međunarodnog prijateljstva.

Drljević se predao policiji, koja je uhitila i Dragana Madžića, koji je u trenutku obračuna bio u Drljevićevom društvu.

Sva trojica sudionika pucnjave poznati su policiji. Daidžić je ranije privođen, Madžić je osuđen zbog posla s drogom, a Drljević je prije pet godina bio meta pucnjave na Alipašinom Polju i dovodio se u vezu s bacanjem bombe u tom naselju.
bitno.ba