Sarajevo: Ubio četveromjesečnog sina jer je plakao i nije htio jesti!

Sarajevo, ubojstvo, beba
...dovesti u vezu s ubojstvom svog četveromjesečnog sina, koji je umro u subotu zbog teških ozlijeda glave, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako Avaz neslužbeno saznaje, otac bebe priznao je ubojstvo u Policijskoj upravi Novi Grad, a majka je puštena na slobodu, nakon što je saslušana u svojstvu svjedoka.

Leđen je, kako navode policijski izvori, inspektorima kazao da je u subotu čuvao sina, a supruga je bila na poslu. Htio je nahraniti dijete, a dijete nije htjelo jesti i plakalo je. To ga je iznerviralo pa je bebu bacio na fotelju. No, fotelja ima drvene drške i dijete je udarilo glavom i ostalo bez svijesti. Prema njegovoj izjavi, pokušao je djetetu dati umjetno disanje i umivao ga je, ali dijete nije reagiralo. Pozvao je suprugu i navodno joj samo kazao da dijete nije dobro.

Potom je pozvao Hitnu pomoć i kazao da se beba, dok ju je hranio, zagrcnula i prestala disati. Ekipa Hitne pomoći uputila se ka kući u ulici Avde Hodžića u naselju Švrakino Selo, a kada je stigli, otac djeteta već ju je čekao na ulici, s djetetom u naručju zamotanim u deku.

- Naša ekipa uzela je dijete od oca. Utvrdili su da je dijete bez svijesti, da ne diše i nema pulsa. Pokušali su reanimaciju, kako je to navedeno u standardima i protokolima, ali, nažalost nije bilo rezultata - kazala je kratko u izjavi za "Avaz" Sena Softić-Taljanović, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Kako saznaje sarajevski list od izvora bliskog istrazi, liječnicima Hitne pomoći bila je sumnjiva smrt djeteta, jer su uočili hematome na čelu, licu, vratu i grudnom košu. Dijete je imalo i krvi u nosu i ustima. Roditelji su, navodno, liječnicima Hitne pomoći obrazložili to riječima da je jednom od njih dva dana ranije dijete ispalo. No, ipak su obavijestili policiju i Tužiteljstvo KS, a postupajući tužitelj naredio je da se obavi obdukcija djeteta. Hamza Žujo, vještak medicinske struke, obdukciju je obavio jučer.

- Utvrdio sam da je smrt djeteta nastupila nasilnim putem i da je dijete preminulo usljed ozlijeda glave - kazao je Žujo

Dnevni avaz