Robert Jurković tužit će odgovorne za njegovu obiteljsku tragediju

Nakon svadbe su automobilom, zbog magle i nepostojeće signalizacije, upali u akumulacijko jezero HE Lešće u koje ih je dovela - cesta! Majka Slavka i brat Rafaelo su se utopili, a Robert i sestra Dragica spasili. Ovo je njegova priča za jutarnji list...

Duboka voda

“Krenuli smo oko 1 u noći iz mladoženjine kuće u Otoku na Dobri. Magla je bila toliko gusta da se gotovo nije vidio ni prst pred nosom pa je sestra Dragica vozila vrlo sporo. Zato smo i izgubili kolonu ispred sebe i na raskrižju umjesto desno skrenuli lijevo. I to je bilo kobno. Nismo se vozili ni kilometar kad smo naišli na jezero. Mi tada nismo ni u ludilu mogli posumnjati da je ta voda jezero duboko na desetke metara.

Brat vezan pojasom

Učinilo nam se kao da je na prometnici neka lokva, tim više što nigdje nije bilo nikakvog znaka. Pomislili smo da se izlio neki potok i da ćemo moći proći. No, čim je sestra krenula, auto je počeo tonuti. U trenutku kada smo u vodi bili tek s prednjim kotačima, već smo potonuli barem metar.

Shvatio sam da smo upali u nešto duboko, no bilo je kasno, voda je već gotovo sasvim ispunjavala kabinu, šikljala na sve strane. Naprijed je za volanom bila sestra Dragica, a na suvozačevu mjestu mlađi brat Rafaelo, koji je inače bio teško bolestan, imao je Downov sindrom. Pokušao sam otvoriti vrata, ali bezuspješno.

Kad sam napokon uspio, voda je već ispunjavala kabinu, a majka i brat su bili u nesvjesti ili mrtvi. Mislim da sam otvorio i sestrina vrata i nju povukao za sobom. Do majke nisam mogao doći, a ni do brata koji je bio vezan pojasom. Kada sam izronio, nije se vidjelo ništa osim svjetala šogorova auta, koji se također u magli bio izgubio pa nas je pratio, pa sam pomislio - plivat ću prema tamo, valjda oni nisu upali u vodu.

Neizbrisiva bol

Rođaci su nam odmah priskočili u pomoć i zbilja im mogu zahvaliti što smo barem mi uspjeli izvući živu glavu. Potrudit ću se da onaj tko ih je svojim nemarom odveo u smrt skupo plati svu ovu neizbrisivu bol koju nam je prouzročio. Sad se svi peru od odgovornosti kao da ništa nije bilo.”