Pripadnici Granične policije BiH u Hercegovini zapljenili 86,5 kg marihuane

zapljenjena droga

Opojna droga se nalazila u putničkim torbama i jutenim vrećama. Službenici PGP Trebinje slobode su lišili po dva državljana BiH i Crne Gore zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „neovlašten promet opojnih droga". Rad na predmetu se nastavlja, navodi se u priopćenju Granične policije.

''Granična policija BiH je najveću zapljenu marihuane u posljednje vrijeme imala na području Trebinja kada su oduzeta 343 kg opojne droge. Pripadnici PGP Trebinje u travnju 2016. zaplijenili su 52 kg, a u srpnju 13 kg marihuane. Iznimni rezultati iz 2016., u kojoj je Granična policija BiH zaplijenila više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative, nastavljeni su i u 2017. Početkom svibnja službenici PGP Doljani na MGP Bijača su oduzeli 10,5 kilograma skunka. Opojnu drogu su otkrili graničnom kontrolom Passata i tom prilikom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'neovlašten promet opojnih droga', lišili slobode dva državljana Crne Gore'', izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Nadležnim tužiteljstvima u 2016. Granična policija BiH je podnijela 61 službeno izvješće u vezi s opojnim drogama u kojima su prijavljene 72 osobe, od kojih su 63 državljana BiH, pet Hrvatske, dva Austrije i po jedan Njemačke i Crne Gore.