Poginuo 43-godišnji vozač Yamahe, mladi suputnik ozlijeđen

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje
... iz Orahovice, dok je njegov maloljetni suputnik, srećom, lakše ozlijeđen. Nesreća se, doznajemo u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, dogodila oko 22 sata, u Osječkoj ulici, u Požegi. Krećući se Yamahom prema Jakšiću, 43-godišnjak je kod kaznionice zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad motociklom, zbog čega je došlo do pada vozača i suputnika s motocikla. Unatoč činjenici da je imao kacigu na glavi, 43-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđeni suputnik, koji je bio u stanju šoka, kolima Hitne pomoći prevezen je u požešku bolnicu. Nakon ukazane liječničke pomoći, lakše ozlijeđeni mladić u pratnji jednog od roditelja, pušten je iz bolnice.

Za vrijeme očevida, promet ovom frekventnom dionicom bio je kraće vrijeme u prekidu. Kako bi pronašli motocikl koji je sletio s ceste, policajci su morali uključiti reflektor. Očevid su, čuvši za tragičan događaj, promatrali i drugi sudionici motosusreta.

Ovo je drugi motociklist koji je ove godine poginuo prilikom povratka s motosusreta u Slavoniji i Baranji.

Krajem svibnja, povratak s motosusreta u Našicama bio je koban po 27-godišnjeg Marija Severa, iz Čađavačkog Luga. Nesreća se u noćnim satima dogodila u Mikleušu. Upravljajući motociklom marke Kawasaki, u zavoju je izgubio nadzor nad upravljačem. Uslijed prebrze vožnje prešao je preko južnog prometnog traka i bankine te nastavio nekontrolirano kretanje po travnatoj površini, gdje je pao i zaustavio se na istočnoj padini korita rijeke Voćinke. Od zadobivenih ozljeda mladić je na mjestu preminuo. Nije pomogla ni kaciga na glavi. Slijetanje i pad mladića s motocikla primijetili su ostali motociklisti koji su se zaustavili i pohitali su u pomoć. Na žalost, nije mu bilo pomoći.

- Edukacija vozača je ključna stvar, nemojte precjenjivati svoje sposobnosti! Vozite prema propisima i ovakvih nesreća ne bi trebalo biti. Iako će nakon ove nesreće podosta građana "opaliti" po motosusretima, kažem vam da oni nisu problem. Tu se skupljaju tisuće bajkera i ovakve nesreće su, uistinu, rijetkost - kaže nam Branko P. iz Našica, i sam sudionik motosusreta u Požegi.


Sandra LACIĆ

glas-slavonije.hr