Poginuo 43-godišnji vozač Yamahe, mladi suputnik ozlijeđen

07.07.2014

Subotnji povratak s motosusreta bio je koban za 43-godišnjeg motociklista...

... iz Orahovice, dok je njegov maloljetni suputnik, srećom, lakše ozlijeđen. Nesreća se, doznajemo u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, dogodila oko 22 sata, u Osječkoj ulici, u Požegi. Krećući se Yamahom prema Jakšiću, 43-godišnjak je kod kaznionice zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad motociklom, zbog čega je došlo do pada vozača i suputnika s motocikla. Unatoč činjenici da je imao kacigu na glavi, 43-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđeni suputnik, koji je bio u stanju šoka, kolima Hitne pomoći prevezen je u požešku bolnicu. Nakon ukazane liječničke pomoći, lakše ozlijeđeni mladić u pratnji jednog od roditelja, pušten je iz bolnice.

Za vrijeme očevida, promet ovom frekventnom dionicom bio je kraće vrijeme u prekidu. Kako bi pronašli motocikl koji je sletio s ceste, policajci su morali uključiti reflektor. Očevid su, čuvši za tragičan događaj, promatrali i drugi sudionici motosusreta.

Ovo je drugi motociklist koji je ove godine poginuo prilikom povratka s motosusreta u Slavoniji i Baranji.

Krajem svibnja, povratak s motosusreta u Našicama bio je koban po 27-godišnjeg Marija Severa, iz Čađavačkog Luga. Nesreća se u noćnim satima dogodila u Mikleušu. Upravljajući motociklom marke Kawasaki, u zavoju je izgubio nadzor nad upravljačem. Uslijed prebrze vožnje prešao je preko južnog prometnog traka i bankine te nastavio nekontrolirano kretanje po travnatoj površini, gdje je pao i zaustavio se na istočnoj padini korita rijeke Voćinke. Od zadobivenih ozljeda mladić je na mjestu preminuo. Nije pomogla ni kaciga na glavi. Slijetanje i pad mladića s motocikla primijetili su ostali motociklisti koji su se zaustavili i pohitali su u pomoć. Na žalost, nije mu bilo pomoći.

- Edukacija vozača je ključna stvar, nemojte precjenjivati svoje sposobnosti! Vozite prema propisima i ovakvih nesreća ne bi trebalo biti. Iako će nakon ove nesreće podosta građana "opaliti" po motosusretima, kažem vam da oni nisu problem. Tu se skupljaju tisuće bajkera i ovakve nesreće su, uistinu, rijetkost - kaže nam Branko P. iz Našica, i sam sudionik motosusreta u Požegi.


Sandra LACIĆ

glas-slavonije.hr

loading...