Peteročlana obitelj podletjela pod kamion pri povratku sa svadbe pa ih četvero poginulo

teška prometna nesreća, pogibija
...u teškoj prometnoj nesreći na obilaznoj cesti oko Loznice kod Banje Koviljače, nedaleko od graničnog prijelaza Trbušnica kod Malog Zvornika u Srbiji.

Majka kritično

Obiteljska tragedija dogodila se u prvim minutama preksinoćnjeg mraka, nešto poslije 17.30 sati, a u golfu bh. registracijskih oznaka život su izgubili dvoipolgodišnja Jelena Stanojević iz Bratunca, čiji je otac rodom iz Srebrenice, kao i njezin djed Radivoje Đokanović (55), baka Nada (51) i ujak Petar, dok je teško ozlijeđena majka Olivera Stanojević. Jedina preživjela Olivera je, s teškim ozljedama, i jučer bila u životnoj opasnosti, nakon što je izvučena iz olupine i žurno prebačena u beogradsku bolnicu, potvrdila je Dragana Vasiljević, glasnogovornica Opće bolnice u Loznici. Kako je potvrđeno iz hitne službe, 21- godišnja pacijentica primljena je s iznimno teškim ozljedama u jedinicu intenzivne njege. Tamo je reanimirana i prevezena u Beograd.

Do nesreće je došlo na ravnom dijelu ceste kada je golf, koji je išao iz smjera Loznice prema Malom Zvorniku, podletio pod kamion teretnjak koji se kretao iz suprotnog smjera. Prema neslužbenim informacijama, i vozač kamiona je državljanin BiH, a on je ubrzo i priveden na informativni razgovor pa pušten kući.

Očevici tvrde da se golf, kojim je upravljao stradali djed Radivoje, silovito zabio u kamion. Začuo se strašan prasak, a potpuno je uništen automobil koji je od siline udara sletio s ceste na nekoliko metara od kamiona. I teretnjaku je uništena kabina te prednji desni dio.

- Golf je samo skrenuo iz svoga traka i udario u kamion. Bilo je strašno. Jedva smo se zaustavili, bili smo u koloni iza nesreće. Netko je pozvao policiju i hitnu pomoć, ali ljudima u autu nije bilo pomoći. Smrskani automobil ih je potpuno zatvorio i nije im se moglo prići. Tek su vatrogasci, koji su ubrzo stigli, nakon gotovo sat vremena mogli izvući ozlijeđenu ženu i tijela njezinih, roditelja, brata i djeteta, rekao je jedan od očevidaca koji je teško podnio prizor na cesti.

Iznenada skrenuo

Dvije vatrogasne ekipe iz Loznice više od dva sata pokušavale su izvući tijela stradalih.

- Ovaj potez od Loznice prema Šapcu najrizičniji je dio ceste na koji sam ikad kročio, pogotovo ovaj obilazni oko Loznice. Ljudi ‘lete', ne poštuju pravila, a ni druge sudionike u prometu. Prije neki dan vidio sam BMW kako pretječe kolonu od sedam vozila. Što reći?, kaže nam jedan Lozničanin.

Vozač, koji se zatekao u vrijeme nesreće na cesti, kaže kako ništa nije nagovještalo takav scenarij, ali je onda putničko vozilo, koje se kretalo iz smjera graničnog prijelaza Trbušnica, prema Malom Zvorniku, odjednom prešlo na suprotnu stranu i izravno podletjelo pod šleper.

Vecernji.ba