Osuđeno 14 Hercegovaca za šverc 100 kg skunka

policija, droga, crna kronika, droga, pronađena opojna droga, droga, uhićenje, droga, Sipa, droga, suđenje, crna kronika, droga, krijumčari, droga, uhićenje, Livno, droga, droga, droga, šverc droge, Gacko, droga, droga, heroin, opijati , uhićenja
Kako navode iz Tužiteljstva BiH, za optužene su predložene kazne zatvora u rasponu od tri mjeseca do četiri godine, što Sud BiH uskoro treba potvrditi ili odbaciti. Tužitelj je za Tomislava Perića, optuženog za kazneno djelo organizirani kriminal s narkoticima, predložio kaznu zatvora od jedne godine, piše Večernji list.

Za Deska Toholja, optuženog za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih tvari, predložena je jedinstvena kazna zatvora od deset mjeseci, a za Amira Ivankovića, optuženog za organizirani kriminal, pet mjeseci zatvora. Erminu Rahiću, Hamdiji Rizvanbegoviću i Alenu Katici, optuženima za organizirani kriminal, a u vezi s neovlaštenim prometom drogama, tužitelj je predložio po jednu godinu zatvora.

Za Gordana Kosjerinu, također optuženog za organizirani kriminal, predložena je zatvorska kazna od tri mjeseca i 28 dana, dok je za Aleksandra Milića zatražena kaznu zatvora od jedne godine i tri mjeseca.

- Tužitelj je također predložio da se Luka Raguž za organizirani kriminal osudi na dvije godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Za Musaira Đulića, optuženog za organizirani kriminal, predložena je kazna zatvora od tri mjeseca i šesnaest dana, dok je za Darija Perića predvidio kaznu zatvora od četiri godine, a za Slobodana Miličevića, Šimu Šljivića i Josipa Prcu kaznu zatvora od po jednu godinu. Svi optuženi su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali izvršenje kaznenih djela, za koje ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 4. ožujka 2011.

Predložene kazne su u skladu sa sudjelovanjem pojedinih optuženih u izvršenju kaznenih djela. Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivice svi navedeni optuženi su pristali da će na sudski poziv svjedočiti u Sudu BiH.

Ovim sporazumom svi optuženi su potvrdili da su upoznati o sadržaju optužnice Tužiteljstva BiH. Oni su istovremeno potvrdili da su izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezali da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Svi navedeni optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju, koju im na osnovi ovog sporazuma odredi Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, izvijestilo je državno Tužiteljstvo.

Navedeno je da je optuženi Dario Perić organizirao skupinu ljudi radi nabavljanja, krijumčarenja i prodaje 100 kg marihuane skunk iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku, a ostali optuženi, kao članovi zločinačke organizacije, da su sudjelovali u nabavi, krijumčarenju, transportu i prodaji droge.