Muškarac iz BiH se zapalio u automobilu s troje djece

Pomahnitali otac (33), podrijetlom iz BiH, u ponedjeljak je oko 20.30 sati u francuskom Culozu na benzinskoj postaji zatočio svoje troje djece u automobilu i zalio ga benzinom. Mahao je pištoljem i prijetio djeci, a potom je sjeo u svoj Volkswagen, zaključao se i dignuo auto u zrak. U eksploziji je poginuo otac, djevojčica od četiri i dječak od šest godina. Drugi dječak (11) uspio je izaći iz gorućeg automobila, piše TF1. Zadobio je teške ozljede, a posebno su mu nastradale noge s kojih su liječnici morali doslovno trgati traperice. Helikopterom su ga hitno prevezli u bolnicu, no nije u životnoj opasnosti, prenosi 24sata.hr.

Policija je otišla u kuću stradale obitelji u Bourg-en-Bresse, 96 kilometara od mjesta eksplozije, kako bi majku djece obavjestili o tragediji. Tamo su pronašli tjelo 29-godišnje žene iz BiH, supruge oca-ubojice. Utvrdili su kako je zadavljena, a sumnjaju da ju je ubio suprug. Francuska policija istražuje povod i okolnosti nesreće. Obitelj nije od ranije poznata policiji zbog obiteljskog nasilja. Videokamera postavljena na vratima supermarketa koji je na benzinskoj postaji snimila je cijelu tragediju, pa se policija nada kako će snimke dati neke odgovora. Policija zasad sumnja kako se otac na tragični čin odlučio nakon žestokog sukoba sa suprugom, nakon kojeg ju je i ubio. Poznanici obitelji kažu kako su bili mirni i pristojni.

Svjedok na benzinskoj postaji, Saad Bouchazi ispričao je kako je stajao s prijateljem u blizini nesreće. Vidjeli su kako se auto pretvorio u plamen i čuli su eksploziju. Kad su dotrčali do gorućeg auta vidjeli su dječaka koji je vikao: ‘Pomozite, pomozite'. S prijateljem je pomogao izvući dječaka te su ugasili vatru na njemu. Motociklisti koji su vidjeli eksploziju kažu kako su čuli dječje krikove u automobilu, no vatra je bila prejaka da ih spase. Benzinskoj postaji i okolnim zgradama prijetila je prava katastrofa jer je vatra mogla zahvatiti i obližnje plinske boce i izazvati požar. Na teren je stiglo oko 50 vatrogasaca, koji su oko 22 sata lokalizirali požar, a još su nekoliko sati dežurali na požarištu.