Monstruozno! Otac namjerno ostavio sina (2) da umre u autu

otac, auto
Otac je otišao na posao, a dijete je zaboravio ostaviti u vrtiću. Shvatio je da je sin u autu tek nakon radnog vremena, sedam sati kasnije, piše Daily Mail.

Dječak je umro od hipertermije, odnosno izmučenosti vrućinom. Policija od samog početka nije bila uvjerena u priču da je otac zaboravio na sina jer je bilo nedosljednosti u njegovoj priči, a bio je i kažnjavan zbog nasilja prema djeci.

Kolege: Tog se dana ponašao čudno

Međutim, sada su otkrili da je s uredskog kompjutera istraživao koliko treba životinji da umre u sličnim uvjetima. Ispitivanjem njegovih kolega otkrili su da se kobnog dana ponašao čudno. Harris je prije posla odveo sina na doručak, a za vrijeme ručka vratio se do automobila i ostavio nešto na prednjem sjedalu.

Istovremeno, preko 11.000 ljudi potpisalo je internetsku peticiju kojoj traže Harrisovo puštanje iz pritvora. Nije mu odobrena jamčevina. Tvrde kako je obožavao sina te da je riječ o stravičnoj nesreći, a ne ubojstvu. Dovoljna mu je kazna što mora živjeti sa spoznajom što se dogodilo, smatraju.

Policija okruga Cobb izdala je priopćenje u kojem javnost mole za strpljenje za vrijeme rasvjetljavanja slučaja koji je šokirao svijet.

'Čekao je da odglumi kako mu se dijete guši'

Harris je našavši sina, pozvao pomoć. Međutim, umjesto da prizna krivicu tvrdio je kako se Cooper počeo gušiti.

- Nije tako izgledalo. Dječak je bio preznojen. Kosa mu je bila kao da se kupao u bazenu. Mislim da je otac bio svjestan što je učinio i tražio je pravi trenutak da bi odglumio da se dijete guši pa da ispadne kako nije on kriv - rekao je svjedok Edward Cockeram (49).

'Više ga je brinulo što rade policajci nego što mu je sa sinom'

Druga svjedokinja Artiyka Eastland (25) također je potvrdila da se Harris čudno ponašao. Na početku je vrištao 'Bože, što sam učinio' i pokušao ga je oživjeti. Međutim, onda su stvari postale čudne. Više ga je brinulo s kime razgovaraju policajci nego što mu je sa sinom.

24sata.hr