Majka poginule curice (2) se bori s karcinomom. A vozačica (22) koja je skrivila udes za subotu je organizirala svadbeno slavlje

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s
Iva Valenko, 22-godišnja mlada vozačica, izletjela je s kolnika i svojom Škodom udarila oca koji je s dvoje djece hodao prema mjesnom autobusnom stajalištu. Djevojčica u dobi od dvije godine na mjestu je poginula, a otac je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu.

I kao da ovaj šturi policijski izvještaj nije dovoljno užasan, nevjerojatni splet slučajnih okolnosti i tužnih ljudskih sudbina koji se iza njega krije ostavio je koprivničke policajce bez teksta, a mještane u suzama.

Otac bez svijesti

Dvogodišnja djevojčica Ema Prispilović poginula je pred očima svog sedmogodišnjeg brata. On je hodao uz nju i oca, ali je u posljednji čas izbjegao jureći automobil.

Otac, vojni umirovljenik Željko Prispilović (40), u tom je trenutku malenu držao u naručju, ali mu je od siline udara izletjela iz ruku. Na Odjelu intenzivne njege Opće bolnice u Koprivnici bori se za život. Bez svijesti je i stanje mu je kritično.

Majka djevojčice, Sanela Prispilović, u tom je trenutku ležala u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje se već dulje vrijeme bori s teškom bolesti.

S jednakom nevjericom vijest o tragediji primljena je i u obitelji vozačice koja je nesreću skrivila.

Iva Valenko za tri se dana trebala vjenčati i krstiti svoju bebu koja još nije napunila ni godinu dana.

Trenutak nepažnje ili brzopletosti srušio je sve njene planove.

Zbog čega je do udesa došlo, još uvijek nije potpuno jasno. Iva Valenko se prema Koprivnici zaputila rano jutros, kao i svakog dana, navodno na posao, iz Karlovca Ludbreškog gdje živi.

Državna cesta D2 koja povezuje Ludbreg i Koprivnicu svakog je dana u to vrijeme zakrčena automobilima. Kiša je padala od ranog jutra.

U trenutku dok je oko 7.50 prolazila kroz mjesto Cvetkovec, kako će sama kasnije ispričati policajcima, vjetrobransko staklo njene Škode Octavije varaždinskih registarskih oznaka zapljusnula je iznenadna vodena zavjesa koju je prouzročio kamion iz suprotnog smjera. Možda u panici, možda zbog neiskustva, trznula je volanom udesno i izletjela s kolnika. Na obitelj Prispilović.

Oni su od kuće udaljene tek 200 metara hodali prema autobusnoj postaji, desnom stranom nogostupa.

Pratio sina u školu

Otac Željko sina je pratio na autobus za školu, a poveo je i malu Emu jer je majka u bolnici pa je nije imao tko pričuvati. On i Sanela u Podravinu su se, kažu mještani, nedavno doselili s Lošinja. Počeli su novi život, tu je malena Ema i rođena.

Automobil je nakon izlijetanja silovito udario u djevojčicu koja je preminula na mjestu nesreće. Njen brat uspio je skočiti ustranu i samo čudom ostao neozlijeđen.
Facebook

Njega je zbrinula socijalna služba, a oca je Hitna odvezla u koprivničku bolnicu. Prije toga pokušali su oživjeti djevojčicu, ali nisu uspjeli.

Šef odjela dr. Josip Večenaj potvrdio je teške ozljede prsnog koša i mozga. Željko je u kritičnom stanju.

Potresena vozačica odvedena je u policijsku postaju na ispitivanje, a liječnicima u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice ostao je najteži zadatak: teško bolesnoj Saneli trebalo je priopćiti jezivu vijest.

Kako doznajemo, vozačica Iva Valenko posljednjih je tjedana bila potpuno posvećena organizaciji svog vjenčanja. Za oca djeteta udala se pred matičarem lani u studenome, a u međuvremenu je i sama postala majka. Na red je došlo crkveno vjenčanje i krštenje djeteta.

Zbog današnje tragedije sve je otkazano, a članovi obitelji u potpunom su šoku otišli u policiju kako bi doznali što se događa.

Njezinu verziju događaja o vodenoj zavjesi policija tek treba provjeriti. Kiša je na koprivničkom području doista padala od samog jutra, a kako je riječ o brzoj, potpuno ravnoj prometnoj cesti, posebno je opasna za stanovnike Cvetkovaca koji moraju tim putem prolaziti.

Međutim, kako sada stoje stvari, Ivu Valenko čeka kaznena prijava za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnim ishodom.
Vozačica Iva Valenko (22) sa suprugom, s kojim je u subotu planirala proslavu vjenčanja

Puno gore, s ovom će tragedijom morati nastaviti živjeti.

Iva Valenko zadržana je na ispitivanju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, alkotest je pokazao da je bila trijezna, a već sutra ili najkasnije prekosutra izaći će pred suca istrage na Županijskom sudu u Varaždinu.

Prijeti joj i određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Krv i urin na analizi

Prema posljednjem službenom priopćenju koprivničke policije danas poslijepodne, u Općoj bolnici joj je izvađena krv i izuzet urin zbog dodatnog utvrđivanja razine alkohola u krvi.

Utvrđena je i još detaljnija rekonstrukcija: dolaskom u neposrednu blizinu kućnog broja 2, zbog nepropisnog kretanja vozačica je skrenula na asfaltiranu površinu uz rub kolnika i udarila u obitelj Prispilović. Na mjestu događaja bio je i zamjenik općinskog državnog odvjetnika, kojem će policija podnijeti kaznenu prijavu protiv Ive Valenko.

Facebook stranica Željka Prispilovića prepuna je fotografija poginule djevojčice, a na mnogima ona veselo pozira uz starijeg brata. Na majčinoj je pak, jer je profil zaključan, vidljiva samo jedna iz ožujka ove godine gdje pozira upravo s Emom.

Cvetkovec je zavijen u crno.

Autobusno stajalište mještane će zauvijek podsjećati na jezivi trenutak kad je jutros u 7.50 jedan život izgubljen, a dvije obitelji nepovratno uništene.

jutarnji list