Jedan radnik poginuo, devetero ozlijeđeno u eksploziji: 'Štetni plinovi su u granicama normale'

Jedan radnik poginuo, devetero ozlijeđeno u eksploziji: 'Štetni plinovi su u granicama normale'
Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć oko 21.30 sati dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu, javljaju Nezavisne novine.

Smrt radnika potvrdio je načelnik općine Brod Ilija Jovičić. Dodao je kako je radnik pronađen naknadno.

ako se sinoć govorilo o brojci od osam ozlijeđenih, jutros je potvrđeno kako je devet ozlijeđenih osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestero ih je poslano na daljnje liječenje u dobojsku bolnicu, a kako se doznaje, svi su izvan životne opasnosti.

Duspara: "Nema opasnosti za Slavonski Brod"

U rafineriji u Bosanskom Brodu su se u utorak u 21.30 sati dogodili eksplozija i požar, no nema opasnosti za građane Slavonskog Broda, poručili su gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i Brodsko-posavski župan Danijel Marušić nakon zajedničke sjednice gradskog i županijskog stožera civilne zaštite.

Stožeri civilne zaštite Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije održali su u utorak u 22.30 sati hitnu sjednicu kako bi razmotrili stanje nakon eksplozije i požara u rafineriji u Bosanskom Brodu, u kojima je ozlijeđeno devet radnika, a nakon sjednice čelni ljudi grada i županije obratili su se javnosti s umirujućim porukama.

"Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama", rekao je Duspara.

 

vijesti.hr