Ivica Antunović u sumanutom pohodu iskasapio dvoje susjeda

05.12.2018

Jučer smo javljali na našem portalu o ovim ubojstvima, a nakon očevida donosimo vam i više informacija.

Ivica Antunović (45) iz živiničkog zaseoka Gornji Petrovići osumnjičen je da je u ponedjeljak u popodnevnim i večernjim satima ubio svoje prve susjede Maru Tadić (72) i Iliju Antunovića (55).

Uhićen je u utorak sat poslije ponoći kada se iz šume, gdje se skrivao, vratio do obiteljske kuće. U tim trenucima policajci su znali za ubojstvo Ilije Antunovića, dok je Ivica policajcima priznao da je ranije ubio i susjedu Maru Tadić u njenoj obiteljskoj kući.

Život u strahu

- Nakon uhićenja osumnjičeni je hospitaliziran na jednoj od klinika UKC-a Tuzla i pod stalnim je policijskim i liječničkim nadzorom. Dežurni tužitelj je izdao naredbu za obdukciju oba tijela te još nekoliko vještačenja - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije za Dnevni avaz.

Ivica Antunović je, prema tvrdnjama susjeda, prije mjesec bio na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla. Nakon povratka iz bolnice, tvrde susjedi, niko od njih nije imao mira zbog njegovog drskog ponašanja.

- Danima je sijao strah, ubio bi svakog tko bi mu se našao na putu. Posebno je kritično bilo u večernjim satima. Hodao bi duž ulice i bacao kamenice na kuće. Lupao je u sanduke ulične rasvjete, a svi mi živjeli smo u strahu. Kada smo čuli da je na ulici ubio Iliju, niko od nas nije smio izaći u dvorište. Tek kada je policija rekla da je uhićen, mogli smo odahnuti, ali smo i dalje ogorčeni i uplašeni - kaže jedna Ivicina susjeda.

Nakon ubojstva Mare i Ilije postoje indicije da se Ivica pokušao otrovati tabletama, ali ti se navodi još provjeravaju. U obiteljskoj kući je živio s ocem i majkom, dok su s druge strane ulice kuće Mare i Ilije.

Tragovi krvi

Na asfaltu su ostali tragovi krvi Ilije Antunovića koji se, kako tvrde susjedi, slučajno zadesio na tom mjestu.

- Mara je, valjda, izašla pred kuću, a Ivica je uletio u dvorište i ubio je na kućnom pragu. Ilija je išao putem kada ga je Ivica presreo i izbo nožem. Ma bilo tko da mu se u tim trenucima našao na putu on bi ga ubio. Znam da nije bio u dobrim odnosima s ocem, ali ne znamo što se događalo u četiri zida i je li prijetio roditeljima - govori sugovornik.

Očevid su na licu mjesta obavili službenici Odjela kriminalističke policije PU Živinice i dežurni županisjki tužitelj. Istraga se nastavlja.

Prisjetili se Tomislava Petrovića

- Naša je sreća što nije imao vatreno oružje, jer bi ovo bilo gore od krvavog pohoda u Gornjoj Lipnici kada je Tomislav Petrović pobio šestero svojih rođaka i susjeda. Ovaj bi pobio nas sve, jer nas iz nekog razloga očima nije mogao gledati. Nebrojeno puta smo zvali policiju, ali nije bilo konkretne reakcije. Sada, kada nema Mare i Ilije, došlo je deset policijskih auta, ali džaba. jer se izgubljeni životi ne mogu vratiti - govori Ivicin susjed iz Gornjih Petrovića, koji zbog straha nije želi otkriti svoj identitet.

Puste kuće

Iza Ilije su ostali supruga i sin. Susjed kaže kako je Ilija cijeli rat proveo na liniji, ali da nikada poslije rata nije pronašao zaposlenje. Mara je u veleljepnoj kući živjela sama, a njeni najbliži su, navodno, u inozemstvu. U trenutku naše jučerašnje posjete u kućama Ilije i Mare nije bilo nikoga. Neslužbeno se doznaje kako su Ilijina supruga i sin sklonjeni na sigurno.

Odgrizao ocu prst?

Ivica Antunović, pričaju susjedi, navodno je odgrizao ocu prst u naletu bijesa nakon jedne od svađa. Nakon toga je hospitaliziran, ali i vrlo brzo pušten. Antunović je svojevremeno bio i zaposlen. No, zbog psihičkih problema je dobio otkaz.

loading...