Hercegovac sa snajperom i drogom bez problema ušao u EU

Granični prijelaz Crveni Grm
Iz Granične policije kažu da se radi o tehničkoj grešci, a Crvena lampica se upalila, ali bilo je kasno. Miloš Budinčić već je prešao granični prijelaz i ušao na teritorij Hrvatske. 

U svom automobilu imao je najmanje jedan snajper i određenu količinu droge, zbog čega ga je tijekom noći uhitila hrvatska policija.

''Granična policija BiH na vrijeme je obaviještena da će osoba sa takozvane 'watch liste' u ponedjeljak popodne, vozeći oružje i drogu, pokušati da pređe na teritoriji Hrvatske. Međutim, ništa nisu poduzeli'', tvrdi izvor Žurnala iz sigurnosnih službi BiH.

U pitanju je bio Miloš Budinčić, do tada poznat policiji po različitim kriminalnim djelima, rođen u Trebinju, koji je oružje trebao prebaciti na teritoriju EU, piše žurnal.info.

On je u ponedjeljak popodne došao na GP Crveni Grm, gdje ga je kontrolirao granični policajac I.J.

Iako je Budinčić bio na watch listi, zbog koje je morao proći dodatne provjere, službenik I.J. ga je pustio da nesmetano pređe na teritoriju Hrvatske. Tek nakon njegovog prelaska, upalila se crvena lampica u sustavu, istaknuo je sugovornik, portala zurnal.info.

Stoga su bh. sigurnosne službe o svemu obavijestile hrvatsku policiju koja je tijekom protekle noći presrela i uhitila Budinčića, kod njega je pronašla oružje sa snajperom i zasad nepoznatu količinu droge.

Istovremeno, Granična policija BiH pokrenula je internu istragu protiv I.J.

''Naš službenik nije do kraja završio provjeru spomenute osobe, koju je pustio preko granice, a nakon što se on udaljio, u sistemu je upaljena crvena lampica. Službenik je zbog svega saslušan i postupak je u tijeku'', priopćeno je za zurnal.info iz Granične policije BiH.