Detalji prometne nesreće u kojoj su poginule dvije studentice

prometna nesreća sarajevo
Prenosimo ga u cjelosti.

Dana 10.10.2016.godine 21,35 sati na kolniku raskrižja ulica Zmaja od Bosne i Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dogodila se prometna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolnik pješaka A.S. rođena 1995. godine u Bugojnu, gdje je i nastanjena i M.E., rođena 1996.godine u Bihaću, nastanjena u Bosanskoj Krupi, od strane putničkog motornog vozila nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon prometne nezgode udaljio sa lica mjesta.

Usljed povreda na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja A.S., što je konstatirano od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije.

Teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja M.E., a liječnička pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je tijekom ukazivanja liječničke pomoći preminula u 24.00 sati.

Tijela preminulih su prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužitelja biti izvršena obdukcija.

Očevid su obavili tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Sarajevske županije i ovlašteni sudski vještaci prometne i strojarske struke.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti prometne nezgode, na području općine Novo Sarajevo pronađeno je putničko motorno vozilo marke "VW Golf 6", teg. oznake E68-K-928, sa vidnim oštećenjima koja odgovaraju oštećenjima nastalim u ovoj prometnoj nezgodi.

Predmetno vozilo je specijalnim vozilom BIHAMK-a prevezeno u garažu Jedinice za promet, radi potrebnih vještačenja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u momentu prometne nezgode spomenutim vozilom upravljao vozač S.S., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Policijski službenici MUP-a Sarajevske županije u suradnji sa drugim policijskim agencijama intenzivno tragaju za vozačem S.S..