Bihać: Uhićeno šest policajaca osumnjičenih za ubojstvo srpskog povratnika

Ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije Dragan Lukač izjavio je kako je uhićenje rezultat višegodišnje istrage o ubojstvu Cvijana Radića, ubijenog u siječnju 1997. godine.

Prvotna istraga ostala je bez rezultata, no ona je obnovljena prije godinu i pol i dovela je do uhićenja osumnjičenih za ubojstvo.

Radić, koji je iz Bihaća otišao tijekom rata, radio je u Sloveniji, a kada se vratio u taj grad priveden je u policijsku postaju da bi nakon toga bio posljedni put viđen na željezničkom kolodvoru. Njegovo tijelo potom je pronađeno u obližnjem jezeru, a utvrđeno je kako je ustrijeljen iz automatske puške.

"Postoji osnovana sumnja da su uhićeni izvršitelji, nalogodavci i suučesnici u ovom djelu", kazao je Lukač novinarima u Bihaću dodajući kako se radi o teškom zločinu.

Pod sumnjom da su sudjelovali u ubojstvu uhićeni su Fuad Poprženović, Asmir Kunić, Halid Velagić, Ejub Ikić, Admir Bakrač i Izet Šahinović.

Trojica uhićenih ranije su bili na odgovornim dužnostima u bihaćkoj policiji i to kao zapovjednik policijske postaje, šef odjela za kriminalitet i inspektor. Jedan od uhićenih je i suradnik sadašnjeg komesara policije Unsko-sanske županije.

Županijski ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić odmah je najavio suspenziju uhićenih policajaca i poduzimanje daljnjih mjera sukladno tijeku istrage.

HINA