Bačen molotovljev koktel na terenac šefa Autobusne stanice Mostar

molotovljev koktel, požar

Zasad još nepoznati piroman došao je jučer oko 00.30 sati na parking pred zgradu broj 22, u naselju Tekija te između prednjeg vjetrobranskog stakla i poklopca motora terenca hyundai bacio molotovljev koktel. Naime, prema neslužbenim informacijama, napadač je bacio otvorenu plastičnu bocu s zapaljivom tekućinom pa pobjegao u mrak, prenosi večernji list.

Vlasnik auta Ahmedin Šabanović, direktor autobusne stanice u Mostaru, u trenutku zapaljenja bio je u stanu s obitelji. Brzo je uočio požar i navrijeme stigao lokalizirati vatru te spriječiti potpuno uništenje terenca. I vatrogasci su ubrzo stigli. Osim poklopca i stakla, oštećen je i dio motora, ali u tome piromanskom činu nitko, srećom, nije ozlijeđen. Policija je ujutro na mjestu događaja provela očevid te intenzivno traga za napadačem. Motivi napada još nisu poznati pa se istražitelji nisu mogli izjasniti je li ovaj slučaj povezan s vlasnikovim poslom. Naime, kako se nedavno pisalo, problemi na mostarskoj Autobusnoj stanici već mjesecima ne jenjavaju. Prilaz objektu je onemogućen, zabijeni su kolci, turisti moraju zaobilaziti prepreke kako bi došli do autobusa, a za sve to Rasim Bojčić, vlasnik ugostiteljskog objekta i turističke agencije Mediteran, krivi vlasnike kolodvora. Bojčić navodi kako “bitku” s vlasnikom kolodvora vodi isključivo iz razloga što u vrijeme privatizacije nije želio prodati svoj dio za nisku cijenu koja mu je ponuđena.

- Probali su na sve načine srušiti mi posao kako bih prodao objekt po što nižoj cijeni. Kada nisam pristao na to, počeli su se svačim služiti. Blokirali su u potpunosti prilaz mom objektu. Zabili su kolce, postavili prepreke, pa čak dovodili i zaštitare. Sve samo kako putnici ne bi kod mene kupovali karte, ispričao je novinarima Bojčić.

Direktor Autobusne stanice Ahmed Šabanagić demantirao je navode Rasima Bojčića za vršenje opstrukcije, ali je potvrdio da imaju određenih problema s njim.

Direktor je i ispričao kako je Rasim Bojčić bio kondukter Autoprijevoza sve do 2000. godine, kada je ta tvrtka počela otpuštati konduktere i zapošljavati vozače.

- Tada je tražio da dobije kiosk na kolodvoru, koji bi mogao koristiti u idućih pet godina, a u protivnom se odricao otpremnine u vrijednosti od 24 mjesečna primanja.

To mu je i dopušteno, da bi on ubrzo od toga kioska napravio nelegalan objekt od 125 metara četvornih, koji i dan-danas postoji, ustvrdio je Šabanagić potvrdivši kako su nudili rješenje i pregovarali s njim o kupnji objekta, da bi se sve riješilo mirnim putem i ne bi išlo u sudski spor.

- Nismo uspjeli u tome i problem ćemo sudski riješiti, zaključio je nedavno direktor Šabanagić, koji sada ima problema i s nepoznatim piromanom.

 

Piše: Robert Soldo