Val hladnoće zahvatio i našu zemlju, u Bosni snijeg, u Hercegovini olujno nevrijeme uz grad

Guste nježne padaline u glavnom gradu BiH usporile su promet, dok se užurbani prolaznici, suočeni s iznenadnim valom hladoće, ne zadržavaju na otvorenom

Biometeorološke prilike također su nepovoljne stoga bi hronični bolesnici i meteoropate trebali izbjegavati teže aktivnosti i reducirati kretanje.

Nestabilno vrijeme, uz osjetno zahlađenje u drugom dijelu dana i tijekom noći, negativno djeluje na većinu populacije, pri čemu bi najviše problema mogli imati astmatičari, reumatičari i osobe sa bolestima krvnih sudova.

Promet se na većini putnih pravaca u BIH odvija po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Na planininskim prijevojima Karaula, Nišići i Rostovo kolovozi su zasniježeni. Snijeg je počeo padati u svim dijelovima zemlje osim u Hercegovini, zbog čega vozačima sugeriramo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uvjetima na putu. U Mostaru i Hercegovini je večeras uz kišu i grad puvao ulujni vjetar. Umjesto snijega ulice je zabijelio grad

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zimska oprema zakonski obvezna.

I dalje je, zbog poplava, obustavljen promet na regionalnim putevima: Hutovo-Ravno, Ravno-Ljubinje i Tomislavgrad-Lipa. Zbog većeg odrona otežano se saobraća na putnom pravcu Foča-Gacko (u mjestu Sastavci).

Zbog sanacionih radova privremeni režim prometa uspostavljen je na dionicama magistralnih puteva : Kakanj-Lašva (Tičići), Mostar-Široki Brijeg, Mostar-Nevesinje, Banja Luka-Bosanska Gradiška i Drinjača-Zvornik.

Na graničnom prijelazu Izačić zbog nevremena obustavljen je promet za teretna motorna vozila.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

fena