U ponedjeljak se očekuje najhladniji ljetni dan

vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Hutovo blato, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza

Odavno mjesec srpanj nije imao drastične oscilacije kada su vremenske prilike u pitanju kao ove godine.

Piše: Nermin Bise / Dnevni list

I dok su oni koji dane provode na radnom mjestu takav rasplet dočekali s olakšanjem, razloga za zadovoljstvo manje su imali svi oni koji su odlučili godišnji odmor iskoristiti upravo ovih dana. Nakon tropskih vrućina kakve su pogodile zemlju u proteklom tjednu, jučer je na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici izmjereno zimskih 8 stupnjeva, dok je na moru u Neumu pokazivač stao na jesenjih 27 stupnjeva Celzijevih. Mostar se jučer uklopio u prosječnu dnevnu temperaturnu vrijednost u BiH - u 14 sati izmjerena su 22 stupnja.

Ispod 20 stupnjeva

Početak idućeg tjedna, prema riječima Ibrahima Hadžismajlovića, dežurnog meteorologa u Hidrometeorološkom zavodu FBiH, donijet će nova zahlađenja. Tako se već sutra očekuje i pad temperatura u većem dijelu zemlje i to ispod 20 stupnjeva Celzijevih.

Ponovno se očekuje nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom i to bi moglo potrajati do sredine idućeg tjedna. U Hercegovini će biti nešto stabilnije i s većim temperaturama zraka, dok će u Bosni i dalje biti svježije. U ponedjeljak se očekuje prilično osvježenje i bit će to jedan od najhladnijih ljetnih dana koji će biti obilježen lokalnim pljuskovima i grmljavinom, rekao je Hadžismajlović.

Sredozemna ciklonska fronta ovih dana prelazi preko Jadranskog mora, što se reflektiralo i na vremenske prilike u našoj zemlji, posebice u hercegovačkim područjima koja se našla naslanjaju na blizinu mora.

Drugi dio tjedna donijet će stabiliziranje vremena na moru, najavio nam je dežurni sinoptičar u Federalnom hidrometeorološkom zavodu u Sarajevu.

Dnevni ili višednevni odlazak na more ili možda planirale odlaska na more u sklopu godišnjeg odmora zato se preporučuje za krajem dolazećeg tjedna s idealnom varijantom za predstojeći vikend kad bi se vremenske prilike trebale potpuno normalizirati i vratiti u svoj uobičajeni ljetni ritam.