U noći s nedjelje na ponedjeljak očekuje se snijeg

snijeg, Goranci, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, snijeg, promet, Posušje, Tomislavgrad, vremenska prognoza, snijeg, najava, vremenska prognoza, snijeg, prognoza vremena, vremenske neprilike, vremenska prognoza, minusi, hladnoća, vremenska prognoza, snijeg, igra na snijegu, sniježna mečava
Onaj koji je pao pred kraj prošle godine već se počeo polako topiti, ali novi ga je dodatno prikovao za tlo. Nema ga mnogo, ali u nekim predjelima još može stvarati probleme. A kako sada stvari stoje, slijede nam nove oborine.

Hladna fronta, koja nas očekuje u nedjelju u poslijepodnevnim satima, prema prognozama meteorologa s yr.no, trebala bi donijeti snijeg u Bosni, ali i u Hercegovini. Snježne oborine, koje bi ponegdje mogle biti i obilnije, pojaviti će se nakon kiše, prema večeri, kada će temperatura početi padati. Tako su izvijestili i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju u drugoj polovici dana očekuje se jače naoblačenje sa sjevera koje će donijeti prvo obilnu kišu, koja će u noći na ponedjeljak prijeći u snijeg. Vjetar prije podne bit će umjerene jačine jugozapadnog smjera, u drugoj polovici dana u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -1 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 5 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura između 6 i 12 stupnjeva. U ponedjeljak će u BiH prije podne prevladavati oblačno sa snijegom. U drugoj polovici dana oblaci će se smanjiti, a ponegdje će se i razvedriti. Vjetar će u većem dijelu Bosne biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se jak vjetar s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -4 i 1 stupanj, na jugu Hercegovine od 0 do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između -1 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stupnjeva.

Meteorolozi nakon ponedjeljka čitav tjedan najavljuju sunčanije, ali i toplije vrijeme.

Večernji List