U BiH jutros se prometuje bez dužih zastoja

pale snijeg cesta
Cestovne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cestama i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila. Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je promet na magistralnoj cesti M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrižja ulica Rajlovac i Safeta Zajke.

Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoceste A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit.

Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo. Sporije se prometuje i na ostalim cestama sa aktualnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Rama-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka, kao i ceste na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i prometnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.