Psi laju karavane prolaze: Izborni rezultati razočarali fra Jeleča

Tako ovaj puta ovaj čovjek umjesto da obavlja svećeničke obveze iz svih oružja osipa paljbu po Hrvatima što su povjerenje dali stranci koju on očito mrzi iz osobnih  razloga. Oglasio se člankom na e-posavina.com, a prenijet ćemo nekoliko njegovih teza.

Citat 1:

"HDZ BiH je vodio svoju uobičajenu prljavu kampanju razbacujući se velikim svotama novca, lažnim obećanjima, blateći protivnike udbaškim metodama, potkupljujući na mnogim mjestima i same glasače, a iza sebe je kao glavnu udarnu snagu imao Večernji list i Crkvu, točnije mnoge lokalne bh franjevce i dijecezanske svećenike koji su bili u prvim redovima na predizbornim skupovima ove stranke, što još samo jednom potvrđuje tezu o velikoj odgovornosti Katoličke crkve i njezinih službenika za ovo što se događa Hrvatima u BiH".

Napadati Katoličku crkvu može samo onaj tko je veliki neprijatelj hrvatskog naroda, a svojim istupima Jeleč to i pokazuje. Jedinu odgovornost Crkva u svemu ovome ima što ne sankcionira Jelača zbog svih predizbornih, a evo i postizbornih istupa uperenih direktno protiv Katoličke crkve i hrvatskog naroda. U svoj priči oko kampanje spominje  Večernji list, dok namjerno prešućuje medije koji su bili na njegovom kursu i koje su namjerno obmanjivali javnost lažnim anketama i naručenim tekstovima.

Citat 2:

"Dragan Čović ponovno slavodobitno najavljuje formiranje trećeg entiteta, na što još mogu nasjesti samo naivni glasači kojih među Hrvatima očito ima popriličan broj".

Naivan je onaj narod koji bi se prepustio Sarajevu i politici unitarne BiH iz koje bi Hrvati bili prisiljeni otići. Čović je najavio formiranje hrvatske jedinice, a izgleda da je to rak rana bošnjačke unitarne politike koju zastupa nažalost i ovaj svećenik.

Citat 3:

"Čović sve probleme Hrvata u BiH  lukavo i lažno svodi na problem reizbora Željka Komšića".

Ovo je gruba neistina, jer problem Hrvata u BiH jeste što nemaju svoju jedinicu, a upravo to omogućuje da Bošnjaci biraju hravtskog člana predsjedništva. Izbor Komšića je posljedica, a ne uzrok svega što se deševa Hrvatima u BiH. Dakle hrvatska politika mora mijenjati uzroke, a sa tim će se promijenuti i posljedice ovakvog stanja.

Citat 4:

"Ako se kojim slučajem ovih dana ne dogodi nekakvo čudo s glasačkim listićima koji trebaju doći iz inozemstva, za potpredsjednika RS-a iz „reda hrvatskog naroda“ srpskim glasovima će biti izabran „Dodikov Hrvat“ Emil Vlajki, snažni i otvoreni podržavatelj velikosrpske politike i branitelj lika i djela Slobodana Miloševića. Dragan Čović o tomu naravno nije prozborio ni riječi, jer ne smije remetiti idilu s Dodikom, nego svu svoju razbijačku energiju usmjerava na Federaciju i na Bošnjake"

Opet netočno jer nije Čović kriv za eventualni izbor potpredsjednika RS-a iz „reda hrvatskog naroda jer je pred izbore HDZ nudio zajedničkog kandidata za ovu funkciju, a tome su se usprotivili gospoda iz HSS NHI ili točnije Krešimir Zubak i gospoda iz HDZ 1990 koji su također kandidirali svoje ljude, i koji su dobili kud i kamo manje glasova od kandidata HDZ-a BiH. Kada se zbroje glasovi sve trojice hrvatskih kandidata jasno je tko je krivac za eventualni izbor gospodina Vlajkija.

Citat 5:

"Ako ima išta dobro u reizboru Željka Komšića, to je svakako činjenica što na njegovo mjesto nije zasjela Borjana Krišto, žena na daljinski upravljač Dragana Čovića i „snaga kojoj ne vjerujem“, jer bismo tada, da parafraziram samog predsjednika HDZ-a BiH, umjesto jednoga imali dva srpska člana u predsjedništvu Bosne i Hercegovine".

Ovo je nebuloza koju je teško svariti, i samo potvrđuje teze tko upravlja sa Jelečom, a iz ovoga se jasno vidi da su i on i Željko Komšić ljudi na daljinski upravljač Zlatka Lagumdžije koji misli dobro Hrvatima u BiH koliko im je dobro mislila komunistička vlast 45. godina poslije 2. svjetskog rata. Gospođa Krišto je osvojlila najveći broj glasova Hrvata u BiH i to je činjenica koju Jeleč pokušava iskriviti tezama koje nemaju veze sa zdravim razumom, ali ni sa trenutačnim političkim stanjem u BiH.

Citat 6:

"Bošnjaci ipak nisu nasjeli na radikalnu retoriku svojih političara i vjerskih vođa (Radončića, Silajdžića, reisa Cerića), te su, za razliku od Hrvata i Srba, kaznili takve političare poklonivši najveće povjerenje Sulejmanu Tihiću i njegovoj umjerenoj politici".

Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer nazvati Sulejmana Tihića i njegovu politiku umjerenom nakon svega što je njegova stranka uradila u proteklih 20 godina je apsurd i čista demagogija.

Citat 7:

"Za BiH može, ali naravno i ne mora, biti pozitivno što je SDP dobio ovako veliki broj glasova".

Nakon ovog zadnjeg citata pitamo se kako gospodin Jeleč nije dobio svoj medijski prostor u postizbornoj emisji 60 minuta skupa sa gostima čije ideje on veliča putem medija. Kada se sve ovo zbroji vidi se da sve što je napisao nije ništa drugo nego ideje unitarne BiH sa bošnjačkom većinom daljinskim upravljačem Zlatka Lagumdžije.

Psi laju, karavane prolaze i to je hrvatski narod itekako osjetio, te se na izborima usprotivio toj i takvoj BiH što je i zasmetalo Sarajevo, a samim time i  gospodina Petra koji i dalje  pokušava soliti more.

hercegovina.info