Promjena vremena: Od sutra kiša u BIH

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, vremenska prognoza, kiša

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperatura zraka u 14 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Goražde 19, Ivan-sedlo 21, Sokolac i Srebrenica 22, Sarajevo i Livno 23, Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor i Trebinje 25, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Neum 26, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Zvornik, Stolac i Drvar 27, Mostar 28, Čapljina 29 stupnjeva.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 23 stupnja.

Sutra se u našoj zemlji prijepodne očekuje umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, a poslijepodne pretežno oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom, najprije u južnim i zapadnim područjima, gdje se očekuju i obilnije padavine, a tokom dana i u ostalim djelovima.

Krajem dana i tokom noći, padom temperature, kiša će u višim područjima preći u susnježicu ili snijeg. Vjetar umjeren do pojačan promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 13, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 28 stupnjeva.

U Sarajevo prijepodne umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.