Predložen pritvor uhićenima sa šest kilograma 'skanka' kod Šipova

LIDL, Kanabis, droga, marihuana, Banja luka, tužiteljstvo, pritvor

Tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Roberta Barišića, Emira Kordu i Nihada Omanovića, koji su uhićeni na području Šipova u akciji kodnog naziva “Pliva” u kojoj je zaplijenjeno oko šest kilograma opojne droge „skank“.

Iz tužiteljstva su potvrdili kako je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti ili sakriti dokaze, ometati postupak utičući na svjedoke i ponoviti krivično djelo.
 
Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga. O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudac Okružnog suda Banja Luka. Iz policije RS su ranije priopćili da tragaju za jednom osobom, koja se sumnjiči za pomenuto kriivčno djelo. Akciju "Pliva" su realizirali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka i uz asistenciju Policijske uprave Mrkonjić Grad.
 
Ove operativne aktivnosti su usmjerene na razbijanje organizirane kriminalne grupe, koja se bavila ilegalnom prodajom genetski modificirane marihuane, "skanka".