Povezivanje s Dubrovnikom: Gradnja brze ceste u neumskom zaleđu

zjavili su to nakon susreta u Zagrebu hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i njegov kolega iz BiH Damir Hadžić. Hrvatska će strana pripremiti sporazum o koridoru, a BiH prijedlog sporazuma o naprednom korištenju Luke Ploče i pruge od Metkovića, prenosi HRT.

Cestovni koridor kroz neumsko zaleđe bio bi dug 5,5 km, bez tunela i koštao bi pet milijuna eura. Dogovorene su pripremne radnje za potpisivanje sporazuma za gradnju koridora, za koji je potrebno pozitivno mišljenje Europske komisije. Ta bi dionica, kazao je Hajdaš Dončić, bila povezana na postojeću državnu cestu i Hrvatska bi za nju imala koncesiju, a prometovalo bi se bez zaustavljanja. Dio spojne dionice kroz BiH radila bi BiH, a dio koji prolazi kroz Hrvatsku radila bi naša zemlja.

S obzirom na nove okolnosti, odnosno skori ulazak Hrvatske u EU, na razini dviju Vlada trebalo bi definirati novo viđenje i tumačenje korištenja Luke Ploče i željezničke pruge Metković-Ploče. Dogovoreno je, kazao je Hadžić, da prijedlog sporazuma o naprednom korištenju Luke Ploče i željezničke pruge Metković-Ploče izraditi bosansko-hercegovačka strana. I taj sporazum mora dobiti odobrenje Bruxellesa.

Hajdaš Dončić je izvijestio i da je dogovoreno kako će krajem lipnja biti uvedeni izvođači radova na gradnji mosta Svilaj preko Save, na međunarodnom cestovnom koridoru 5C, te da će financiranje mosta u jednakim omjerima preuzeti Hrvatska i BiH.