Nove snježne padaline, po mokrom kolniku moguća poledica

Konjic, Jablanica, M17, magistralni put M17, snježne padaline, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama

Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i tegljače obvezna je na dionicama: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac-Drvar, Mokro-Rogatica i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor.

Na putevima u jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose.

Na ostalim dionicama prometuje se po mokrom kolniku, a zbog niskih temperature upozoravamo na moguću poledicu.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik, Trebinje-Stolac i Žitomislići-Doljani.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasnježen, do stvaranja uslova za sigurno prometovanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i tegljače na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.