Na Federalnoj razini vlast blokira Živko Budimir

Živko Budimir, Politika, Živko Budimir, Valentin Inzko, Živko Budimir, Živko Budimir, Živko Budimir, HŠK Zrinjski, Ultras, Ultrasi, Živko Budimir, Hrvati u BIH, Posavina, Živko Budimir, platformaši, dijaspora, Živko Budimir, Zukan Helez, Živko Budimir, parlament, ostavka, Živko Budimir, legimitet, BIH, ustavni sud, Živko Budimir, smjena, Živko Budimir, govor, Marinko Čavara, Živko Budimir, Živko Budimir, Marinko Čavara, SDA BIH, Živko Budimir, SBB BIH, Živko Budimir, poštenje, Živko Budimir, suđenje, Živko Budimir, Ante Krajina, Zukan Helez, Živko Budimir, Željko Komšić političar, BIH, izbori, Živko Budimir, BIH, Treći entitet
... za „Dnevni avaz" Marinko Čavara, potpredsjednik ove stranke, a povodom jučerašnjeg sastanka SNSD-a i SDP-a u Banjoj Luci.

- Na federalnoj razini blokira Živko Budimir, predsjednik FBiH, a na državnoj zahtjevi za smjenom nekih dužnosnika. Mi podupiremo svaki razgovor koji će omogućiti da ne bude samo izglasavanje, nego da se napravi sporazum stranaka koji će omogućiti da rješavamo sporna pitanja za život u BiH, ali i EU integracije - kaže Čavara.

On dodaje da je stav HDZ-a BiH da treba napraviti istu parlamentarnu većinu na državnoj i entitetskoj razini.

- S obzirom na to da u FBiH imamo sporazum sa SBB-om i SDP-om, smatram da na sličan način treba dogovoriti i na državnoj razini, ako je ikako moguće, naravno, poštujući da mi ne biramo predstavnike Bošnjaka. S obzirom na to da na federalnoj razini SBB i SDP imaju apsolutnu potporu bošnjačkog biračkog tijela, očekujemo da se u tom smjeru razriješe razgovori - smatra Čavara.