Kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada i produženi vikend

vrijeme, sunce, vrijeme, vremenska prognoza
Nažalost, bit će taman toliko promjenjivo i nestabilno da se ne možemo pouzdati u neka duža suha razdoblja. Vjerojatno će neki manji val oborina uz lokalne pljuskove ići u srijedu navečer i četvrtak ujutro. Bit će toplo.

Sam Praznik rada možda baš nećemo imati posve suh. Ali to je, prema sadašnjim prognozama, najbolji dan u ovom tjednu. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a trebalo bi proći suho u većini mjesta. Stvarno je mala šansa za lokalni pljusak i vjerojatno ga neće biti. I dalje će biti toplo uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i temperaturu malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

Ovakvo nestabilno vrijeme može zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima, a ni poljoprivrednicima neće biti drago jer se teško pouzdati u suhe periode za radove na otvorenom. Ipak bi možda srijeda i četvrtak bili nekako najpovoljniji dani u ovom tjednu. Možda i najtopliji jer će se dnevne temperature držati oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Promjenjivo i toplo ostat će i u petak uz moguće kraće pljuskove lokalnog karaktera. S druge strane, barem će biti toplo pa temperatura zraka ostaje vrlo ugodna. U petak bi suho bilo u prvom dijelu dana, a popodne i navečer sve je veća mogućnost kiše i pljuskova s grmljavinom.

Čini se nešto više kiše tijekom subote i nedjelje, kad će sukladno kišnom vremenu biti i manje sunca. Sa sjevernim vjetrom će osjetno zahladiti pa će temperatura zraka u nizinama biti između 8 i 14°C. U gorju i hladnije pa je moguća susnježica i snijeg. Nadajmo se da će se to još promijeniti pa da produženi vikend ipak neće biti tako loš kao što se čini u trenutku izrade ove prognoze.

Na kraju jedna pučka izreka koja nas može malo utješiti u ovim promjenjivim danima. Kaže se: Travanjske kiše donose svibanjsko cvijeće!

abcportal.info