Izvjestitelj za BiH: Decentralizacija i federalizacija BiH su jako prihvatljivi Europskoj uniji

EU i Velika Britanija, Velika Britanija, Velika Britanija,Europska unija, eu, Europska unija, Velika Britanija,  izlazak iz EU-a, referendum, Europska unija, Velika Britanija,Europska unija, BREXIT, BREXIT, funta, euro, BREXIT, potpisivanje peticije, referendum, BREXIT, Nexit, Europska unija, Dexit, bundestag, Njemačka, referendum, BIH, Europska unija, BIH, Europska unija, BIH, Europska unija, Hrvati u BIH, Europska unija, BIH, Europska unija, Donald Tusk, Europsko vijeće, Europska unija, BREXIT, BREXIT, Europska unija, Velika Britanija,Europska unija, BREXIT, Europski parlament , EU27, Jean-Claude Juncker, eu, Turska i Nizozemska, konferencija, Mostar, Europska unija, Velika Britanija,Europska unija, EU i Velika Britanija, Velika Britanija,Europska unija, BREXIT, BIH, Europska unija, eu, BREXIT, Dan Europe, eu, vijeće europe, Hrvatska, predsjedanje
Govoreći o izjavama hrvatskih političara da će reforma izbornog zakonodavstva biti novi uvjet na europskom putu BiH, Preda je istakao da to nije istina, jer Unija neće vršiti pritisak da se donese novi Izborni zakon.

Možete li nam otkriti kada će tekst Rezolucije o BiH biti završen, i hoće lise u tom dokumentu naći i zahtjevi za ustavnim promjenama u BiH?

"Mi od Bosne i Hecegovine ne tražimo ustavne promjene. Mi samo govorimo o nekim europskim principima. Kao što je spomenuto u prethodnoj Rezoluciji, spominjemo vrijednosti koje dijelimo u Europskoj uniji, kao što su decentralizacija, pa i princip federalizma, koji važi u nekim zemljama".

Jesu li su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu tražili da se za BiH uvaže principi federalizma, I šta to zapravo znači?

"Morate znati jednu stvar, a to je da Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja u Europskoj uniji, od zastupnika iz Hrvatske. Oni su vrlo zainteresirani za BiH, oni žele pomoći Bosni I Hercegovini, i oni su prijatelji bh. puta ka Europskoj uniji".