FHMZBIH: Za vikend sunčano, mogući pljuskovi

Vjetar, slab u Bosni, uglavnom, sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnjak. Jutarnja tamperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 35 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tijekom dana povećanjem naoblake moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 29 stupnjeva.

I drugog dana vikenda se očekuje slično vrijeme. Jutarnja i dnevna temperatura se i neće značajnije promijeniti u odnosu na subotu.

U Bosni i Hercegovini u petak je preovladavalo sunčano vrijeme uz malu naoblaku i uglavnom u cijeloj zemlji je bilo toplo. Nešto više oblačnosti bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

Temperatura u 14 sati: Bjelašnica 21 stepen, Bihać 23, Sanski Most 26, Prijedor 27, Gradačac i Kupres 28, Banja Luka 29, Bijeljina, Doboj, Ivan-sedlo i Tuzla 30, Jajce 31, Livno, Sokolac, Srebrenica i Zenica 33, Bugojno i Trebinje 35, Sarajevo i Neum 36 i Mostar 37 stupnjeva.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 24 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Fena)