Dragan Čović: Da nije bilo nas Hrvata u BiH - ne bi bilo ni neovisne Hrvatske

Dragan Čović
U listopadu kada će se odvijati opći izbori u BiH, a HDZ će sudjelovati unutar Hrvatskog narodnog sabora, rekao je Čović ukazavši da je u još uvijek previše igara unutar bosanskohercegovačke politike.

"Zajedno s vama tražit ćemo rješenje za petu pobjedu", naglasio je Čović na 16. Općem izvještajnom Saboru HDZ-a

"Koliko se god dijelili i trudili, mi smo nastali zajedno prije 25 godina. Zajedno smo izgrađeni i da nije bilo nas Hrvata u BiH, da nismo nastupili zajedno pod ruku, da nije naših generala i nas svih zajedno ovdje, ne bi bilo ni neovisne Hrvatske", naglasio je Čović.

Čović je čestitao je HDZ-u 25. obljetnicu mudrih odluka koje su stvorile Hrvatsku i otvorile prosperitet.

Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990. rekao je kako je uzlazna putanja HDZ-a, najbolje manifestirana na izborima za Europski parlament te na lokalnim izborima u Vukovaru, a stvorila je temelj za preuzimanje vlasti na izborima koji će uslijediti.

Raguž je poručio uz pomoć HDZ-a unutar BiH mora se trajno riješiti hrvatsko pitanje i položaj hrvatskog naroda ma gdje god on živio.

"Hrvatska kao punopravna članica EU i NATO djeluje odgovorno unutar superiornih integracija, a EU je preko Hrvatske zagrlila BiH", kazao je Raguž.

"Hrvatsko pitanje ključ je rješenja za stabilnu BiH, a nema većeg izazova nego da se to trajno riješi", istaknuo je Raguž.
narod.hr