Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme - 22.11.2011

Blidinje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza
Po kotlinama u Bosni ima magle i niske oblačnosti. Temperature zraka izmjerene u 7 imale su slijedeće vrijednosti: Sokolac - 8 °C, Srebrenica - 6, Zenica i Goražde - 5, Tuzla, Bugojno, Gradačac i Jajce - 4, Sarajevo, Derventa, Kupres i Bjelašnica - 3, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik - 2, Drvar - 1, Livno i Ivan Sedlo 0, Stolac 5, Trebinje 7, Mostar 8, Neum 10 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i nemijenja se. Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Bosni po kotlinama sa maglom i niskom naoblakom koji će se najduže zadržati na sjeveru zemlje. Jače naoblačenje praćeno kišom se očekuje poslijepodne u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, u mjestima sa dugotrajnom maglom od - 2 do 1, a na jugu zemlje od 12 do 15 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku, krajem dana će biti i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 °C.