Budu li Hrvati jedinstveni mogu dobiti svog vjećnika na Ilidži i Novom Sarajevu

stup, Hrvati u BIH, izbori
...Kako doprinijeti opstanku i jednakopravnosti Hrvata u Sarajevu". Tribinu je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, organizirao Općinski odbor HDZ BiH Ilidža uz potporu predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH Vrhbosna Dražena Trlina.

Predavač na javnoj tribini bio je Mijo Krešić, član Predsjedništva HDZ BiH i zamjenik ministra sigurnosti BiH. Tribinu je pozdravnim govorom otvorio Anton Rill, član predsjedništva HDZ BiH, naglašavajući da je novi saziv Županijskog odbora HDZ BiH Vrhbosna jači i spreman odgovoriti zadacima koji ga čekaju pred lokalne izbore.

Predsjednik ŽO HDZ BiH Vrhbosna Dražen Trlin u svom je pozdravu istaknuo kako je tribina organizirana s ciljem promicanja jedinstva hrvatskog naroda u Sarajevu, naglasio je kako Hrvati imaju veliku šansu na predstojećim lokalnim izborima dobiti svog vijećnika u Općinama Ilidža i Novo Sarajevo i pozvao je nazočne da šire glas jedinstva hrvatskog naroda među svojim obiteljima, jer samo jedinstveni možemo postići svoj cilj.

Krešić je kazao kako je i ŽO HDZ BiH Soli imao sličan problem kakav Sarajevo ima zadnjih godina:

„Mi nismo imali vijećnika, a onda smo obnovili i osvježili stranku s mladim, sposobnim ljudima, tako da je rezultat 2010. godine bio bolji nego u vrijeme osnivanja HDZ BiH u Tuzli". Krešić je poručio kako je najvažnija dobra organizacija, a Sarajevo ima sve preduvjete da se dobro organizira, obzirom da je Sarajevo središte svih institucija, ima podršku Središnjice, a posebice ima svoje sposobne kadrove željne promjena u glavnom gradu, glede poboljšanja položaja hrvatskog naroda. Krešić je naglasio da je važno da se glas Hrvata iz Sarajeva čuje na svim h političkim događanjima u gradu, a i šire.

Potporu radu OO HDZ BiH Ilidža svojom nazočnošću na javnoj tribini dali su i predsjednica Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača" g. Marija Zelenika i Zvonimir Banović predsjednik ŽO HDZ BiH Soli./HMS/