VIDEO  Bandić ponovno napao novinarku: 'Radi vas mi je neugodno'

Bandić ponovno napao novinarku: 'Radi vas mi je neugodno'

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima danas točno u podne lokaciju nekadašnjeg Diokija na Čulinečkoj cesti 252, mjesto na kojoj je planirana izgradnja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada, točnije sortirnice.

Riječ je o zemljištu površine 96.136 m2 koje je Grad Zagreb otkupio od tvrtke Dioki d.d. u stečaju, a čija je vrijednost procijenjena na 36,5 milijuna kuna.

U realizaciju projekta krenulo se u rujnu ove godine kada je potpisan Ugovor o javnoj nabavi za izradu Studijsko-projektne dokumentacije u vrijednosti oko 1,9 milijuna kuna bez PDV-a.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=C-6ol0cHH7k&feature=emb_logo

No, okupljanje gradonačelnika i sedme sile nije prošlo bez povišenih tonova i opetovanog držanja lekcija.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=OWNhoCQnwXo&feature=emb_logo

Bandić se, naime, vrlo brzo unervozio zbog novinarskih pitanja među kojima su bila i ona o drastičnom poskupljenju cijene odvoza smeća pa sve do ukazanog problema na konstantno gomilanje otpada po ulicama koje su postale učestali prizori u metropoli.

Pa se tako gradonačelnik odgovarajući na novinarska pitanja "je li mu neugodno gledati prizore smeća po metropoli koju naziva malim Bečom", obrušio na prisutne novinare, posebno na novinarku Nove TV koju je direktno optužio da “ona osobno ne odvaja otpad jer da joj to piše u očima”.

Meni je neugodno da građani poput vas ne odvajaju otpad. Radi vas mi je neugodno. Ja sam kao gradonačelnik odgovoran i za vas.

Netko radi svoj posao, a netko prosvjeduje.Gradonačelnik nema kod koga prosvjedovati jedino kod sebe i protiv sebe, protiv dragog boga i protiv svih koji ne odvaju otpad.

Svaki pojedinac u Zagrebu, a ima nas preko 840 tisuća, treba raditi svoj posao. Građani trebaju biti ekološki osviješteni.

Ajmo u vaš auto sjesti i osobno se uvjeriti da li odvajate otpad. Vi tražite da meni bude neugodno što drugi ne rade svoj posao.

Ajmo se uvjeriti jel laže koza ili rog. Ja ne lažem - rekao je Milan Bandić otkrivši da on nije ni koza niti rog, prenosi Jutarnji.hr.