Timovi iz BiH spremni za akciju spašavanja: 'Iz Albanije nitko ne zove'

akcija spašavanja, BIH, Albanija

"Nije bilo posljedica u BiH, osjetilo se jako podrhtavanje. Svakako su potresi smetnja za spasioce jer bilo koje pomjeranje zidova ili ploča predstavlja opasnost za spasioce", kazao je Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a tijekom gostovanja na televiziji N1.

Solak je kazao kako 15 timova iz BiH čekaju i spremni su da pomognu.

"Nekih 15 timova stoje spremni pomoći, ne dobivamo nikakvu informaciju iz Albanije. Ne možemo točno reći zašto nema odgovora, mogli smo dole biti za šest do osam sati. Čekamo odgovor".

"Sad je riječ o minutama, dva dana je otkako se dogodilo. Sada je borba sa vremenom i bitno je dobiti informacije gdje se nalaze nestali ljudi. Veoma je važno da ti ljudi dobiju privremeni smještaj, da se zbrinu i da se polako život vraća u normalu. Vidimo da se događaju stalna podrhtavanja, tlo je nemirno i nestabilno. Nema pravila koliko će ih biti. Užasna je to scena, da svakih 15-20 minuta se osjeti podrhtavanje", istakao je Solak.

- Vidjeli smo maloprije 5,3. To je izuzetno visok koeficijent za već urušeno područje. Da bi spasilac mogao vidjeti šta se događa mora ući u samu ruševinu. Vidimo ova podrhtavanja i što se događa, sve je to opasno - zaključio je.