Žena koja je napala papu uskoro na slobodi?

Papa Benedikt, Papa, papa vjernici, Papa Benedikt, Papa

Vatikanski sud će se vrlo brzo izjasniti o sudbini žene koja je oborila papu Benedikta XVI. i pretpostavlja se da će ju osloboditi krivnje zbog njezina duševnog stanja, prema izvorima Vatikana na koje se u ponedjeljak poziva talijanska agencija Ansa.

Tužitelj Svete Stolice Nicola Picardi će donijeti odluku hoće li napadačica, 25-godišnja duševna bolesnica, biti upućena na sud ili će biti oslobođena zbog zdravstvenog stanja. Picardi namjerava tražiti medicinsku dokumentaciju napadačice do kraja tjedna. Čini se kako je napadačicu, koja nije namjeravala ozlijediti Papu, vjerojatno osloboditi zbog njezina psihičkog stanja.

U nedjelju je predsjednik suda Vatikana, Giuseppe Dalla Torre je u razgovoru za list talijanskih biskupa Avvenire rekao da će se sud izjasniti u roku od nekoliko tjedana.

Susanna Maiolo se bacila na Papu početkom polnoćke, pri čemu je papa Benedikt XVI. pao na pod, ali je kasnije normalno uspio voditi obred.

Ta mlada žena je isto pokušala prošle godine i rekla je liječnicima da nije željela nauditi Papi nego da je htjela zatražiti od njega da pomogne najslabijima.

javno.com