ZELENSKI TVRDI Sa moćnijim oružjem napredovali bismo brže

Volodimir Zelenski
EPA

Ukrajinske snage nastavile su se probijati prema sjeveru u regiji Harkov i napredovati prema jugu i istoku, rekao je danas zapovjednik ukrajinske vojske, dan nakon što je njihovo brzo napredovanje natjeralo Rusiju da napusti svoj glavni bastion u tom području.

Predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je munjevito napredovanje Ukrajine u sjeveroistočnoj pokrajini Harkov kao potencijalni napredak u šestomjesečnom ratu, rekavši da bi ova zima mogla donijeti brže osvajanje teritorija ako Kijev dobije moćnije oružje.

"Vjerujem da je ova zima prekretnica i da može dovesti do brze deokupacije Ukrajine", rekao je Zelenski u komentarima za politički forum objavljen na njegovoj web stranici kasno u subotu.

"Vidimo kako oni (okupatori) bježe u nekim smjerovima. Da smo malo jači s oružjem, brže bismo se deokupirali", rekao je on, prenosi Reuters.

Ukrajinski dužnosnici nisu potvrdili da su ponovno zauzeli Izium, ali načelnik stožera Zelenskog Andriy Yermak objavio je fotografiju trupa u predgrađu i tweetao emotikon grožđa. Ime grada znači 'grožđice', prenosi Fena.