FOTO  Zastrašujuće scene nakon iznenadnih poplava

poplave italija

... uzrokovalo bujice koje su u kratkom vremenu posijale paniku. U dva sata palo je 250 litara kiše po četvornom metru što je poplavilo ulice. Strahuje se da bi broj žrtava mogao porasti jer je još nekoliko osoba nestalo.

- Nikad nismo doživjeli takvo nevrijeme - zavapio je gradonačelnik grada Livorna Filippo Nogarin.

Jedna obitelj sklonila se od oluje u svom podrumu, ali potom su ostalo zatočeni unutra kada su krenule poplave i četvero ih je preminulo. Građani su još više bili zatečeni jer vremenska prognoza nije najavljivala takvo pogoršanje za središnju Italiju.

Naime, prošli tjedan je bilo na snazi crveno upozorenje, ali tada čak nije ni kiša pala. Ovoga puta je bilo najavljeno tek 'narančasto' upozorenje pa nitko nije oluju ni shvatio ozbiljno. Kiša je počela u subotu navečer i nastavila se do dugo u noć.

Gradonačelnik Livorna izjavio je za strane medije da je država podcijenila opasnost od nevremena. Fotografije iz zraka dan u ponedjeljak prikazuju koliko su teške posljedice ovih poplava, velika područja su posve poplavljena, uključujući i gradić Leghorn.

Potopljena su polja, ulice, automobili, podrumi... Jake kiše pogodile su i Rim pa je gradonačelnik Rima Virginia Raggi pozvao građane da ne izlaze iz domova. Utakmica između Lazija i AC Milana na Olimpico stadionu u nedjelju je zbog nevremena počela sat vremena kasnije.

Večernji list