Za likvidaciju na groblju angažiran ubojica iz BiH

likvidacija srbija
likvidacija srbija
Sumnja se da je imao jednog suučesnika, koji ga je odvezao poslije zločina do "šteka" u Beogradu. Narednih dana pokušati će nekim od ilegalnih prijelaza da se vrati u BiH.

Prema neslužbenim informacijama za Jovanovićevu likvidaciju je bila spremljena još jedna, rezervna ekipa pucača. U slučaju da snajperista iz nekog razloga ne odradi "posao", druga grupa ubojica čekala je Milomira nadomak njegovog stana u Novom Beogradu. Oni su bili naoružani automatima.

Ovo su prva operativna saznanja policije, koja pokušava da sklopi kockice misterioznog i nesvakidašnjeg ubojstva u Srbiji. Snajper, inače, nije tako često korišten u mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a nikad se nije dogodilo da se "sačekuša" napravi na - groblju!

- Milomir je odavno u poslovima sa one strane zakona i tu zasad tražimo razloge ubojstva. Rodom je iz Vranića, ali je živio u Novom Beogradu. U posljednje vrijeme, prema informacijama do kojih smo došli razgovarajući sa njegovim prijateljima i rodbinom, imao je neka saznanja da mu rade o glavi. Okružio se tjelohraniteljima i gotovo nigdje nije izlazio bez prijeke potrebe- naveo je Kurirov izvor iz policije.

Policija je nedaleko od Milomirove roditeljske kuće pronašla sumnjive tragove, koji ukazuju da su se plaćenici i tuda vrzmali.

Jovanović je dodatno pojačao osiguranje prije oko pola godine kada mu je u Češkoj nestao brat Milan, za kojeg se također sumnja da se bavio ilegalnim poslovima. Navodno, on kao da je u zemlju propao, niko ne zna njegovu sudbinu.

- Organizator Milomirovog ubojstva dobro je poznavao njegove navike, kretanje, kontakte... To je mogao da mu kaže samo neko tko je bio blizak sa Jovanovićem. Taj neko je i znao da će u subotu biti na sahrani Novaka Todorovića na groblju u Sopotu- tvrdi Kurirov sugovornik.

Snajper je odabran, jer ubojica nije morao da mu se mnogo približi. Navodno, pucano je sa rastojanja od najmanje stotinjak metara i to kroz prozor automobila, kojim su se poslije dali u bijeg. Da bi bio siguran da je obavio "posao", zločinac je nekoliko puta povukao oroz. Ispalio je najmanje tri hica u Jovanovića.

Ubijeni je, prema policijskim saznanjima, bio blizak sa Dejanom Stojanovićem Kekom, nekadašnjim vođom "novobeogradskog ganga", koji odavno nije u Srbiji.

U posljednje vrijeme u poslovima sa one strane zakona surađivao je i sa drugim kriminalnim ekipama.

- Policija ima neki pravac istrage kada je riječ o ovom slučaju, ali je sve još na početku i prikupljaju se informacije. Nekoliko je verzija, od toga da je okrenuo leđa dojučerašnjim suradnicima, do toga da je "ispao nekorektan" u nekim kriminalnim poslovima. Među poznavaocima prilika u podzemlju čuje se i priča da je nekadašnjim prijateljima oteo "tržište", ali i uličnu mrežu. Sve ćemo to detaljno da istražimo, kazao je novinarima ovaj izvor iz policije.

Kurir.rs