Vučićev u tajnoj posjeti New Yorku, razotkrio ga Vuk Jeremić: 'O čijem trošku ste tamo?'

Aleksandar Vučić, New York, Vuk Jeremić
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otputovao je u Sjedinjene Američke Države, a nikome u Srbiji nije jasno što tamo radi.

Vučić javnost nije ni obavijestio da se nalazi u SAD-u, sve dok ga nije razotkrio lider Narodne stranke i bivši ministar vanjskih poslova Srbije te nekadašnji predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić.

Jeremić je Vučića na Twitteru pitao je li u privatnom posjetu New Yorku i o čijem trošku, je li večerao u jednom od najskupljih njujorških restorana i je li račun platio on ili Soros.

Ubrzo se javio Vučić. Ironično je komentirao Jeremićeve optužbe o večeri sa Sorosem, ali je zapravo neizravno potvrdio da se nalazi u New Yorku.

Glas Amerike objavio je da je Vučić u privatnom posjetu New Yorku sa svojom kćeri, da diplomatska misija u New Yorku nema veze s njegovim posjetom te da s njim tim povodom uopće nije u kontaktu.

Jeremić je, nakon Vučićeva odgovora, srpskog predsjednika još pitao zašto je tražio da nema osiguranje predviđeno protokolom i koliko je zbog njega kasnilo polijetanje aviona za New York u subotu.

Pitao ga je još je li istina da je u utorak u Parizu razgovarao s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, no Vučić više nije odgovarao na tweetove.

vijesti.hr