Vladimir Putin: Akcija i reakcija

Nizozemska, Rusija, Vladimir Putin, Bečka konvencija, Dmitri Borodin, incident Rusije i Nizozemske, Nizozemska, Rusija, Frans Timmermans, Onno Elderenbosch, diplomat lakše ozlijeđen, Zakona o zabrani homoseksualne propagande, isprika, kršenja Bečke konvencije, Vladimir Putin, Wilhelm Unge, Rusija, proruski separatisti, ukrajina, eu, Vladimir Putin, EU i Rusija, sankcija protiv Rusije, SAD, Rusija, Vladimir Putin, Vladimir Putin, NATO i Rusija, EU i Rusija, EU i Ukrajina, ukrajina, proruski separatisti, Vladimir Putin, NATO i Rusija, SAD i Rusija, proruski separatisti, ukrajina, Rusija, Vesna Pusić, Vladimir Putin, ruske vlasti, Vladimir Putin, NATO i Rusija, Rusija, Vladimir Putin, nove sankcije, međunarodne sankcije, NATO i Rusija, Rusija, Vladimir Putin,  Litvinenko, otrovan, otrovan radioaktivnim polonijem, Vladimir Putin, Rusija, Turska, obaranje zrakoplova, Sergej Lavrov, Sirija, Turska, SAD i Rusija, Sirija, Vladimir Putin, SAD i Rusija, NATO i Rusija
Europa i Rusija nastavljaju se međusobno iscrpljivati sankcijama i protusankcijama. Naime, nakon što su EU lideri donijeli odluku da će produljiti sankcije Rusiji, danas je ruski predsjednik Vladimir Putin donio odluku da se produljuju i protusankcije, a odredba stupa na snagu odmah. Ruski izvori prenose kako će Rusija produljiti protusankcije za godinu dana.

Podsjetimo, riječ je o reakciji na europske sankcije koje su pak uvedene zbog ruske uloge u ukrajinskoj krizi. Europske sankcije nedvojbeno štete ruskoj ekonomiji, no i ruske protusankcije uzrokuju brojne ekonomske gubitke s europske strane, naročito kada je riječ o trgovini hranom.

Odnosi između Europe i Rusije normalizirati će se tek nakon što se stabilizira situacija u Ukrajini, no to trenutačno još nije na vidiku, a tenzije ovih dana upravo rastu zbog američke najave dovođenja teškog naoružanja na prostor Europe.