Više od 2.500 migranata prošlo je kroz Crnu Goru, a građani su bijesni: 'Udaljite ih, bojimo se'

Više od 2.500 migranata prošlo je kroz Crnu Goru, a građani su bijesni: 'Udaljite ih, bojimo se'
U Crnoj Gori je ove godine registrirano 2612 migranata, a crnogorsko-albansku granicu dnevno prijeđe 20 do 30 izbjeglica, objavila je u nedjelju policija.

U azilantskim centrima trenutno se nalazi 237 osoba s Bliskog istoka koje namjeravaju nastaviti put prema zapadnoj Europi, kažu u policiji.

Njihov dolazak u Crnu Goru izaziva oprečne reakcije.

Mještani podgoričkog naselja Konik tražili su da se migranti izmjeste iz njihovog naselja jer strahuju za sigurnost svojih obitelji i tvrde da se međusobno obračunavaju.

"Imali smo više prijava u vezi s migrantima koji borave u specijalnim smještajnim jedinicama na Koniku i u Spužu. Međutim, te prijave odnosile su se na svađe između njih samih, a ne s mještanima", navode u policiji.

Nakon što je 2017. godine zatvorena balkanska ruta preko Grčke, Srbije, Hrvatske i Mađarske, otvorena je nova preko Albanije, Crne Gore i BiH.

Mađarska je Podgorici donirala bodljikavu žicu za blokadu granice s Albanijom, no crnogorska vlada smatra da ta mjera trenutno nije nužna, ali ističe da se u slučaju potrebe može primijeniti.