VIDEO  Senator u ženskoj odjeći uhvaćen kako šmrče s prostitutkama

kokain, afera, droga, Mostar, kokain, BIH, kokain, crna kronika, Republika Irska, kokain, heroin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poljski tabloidni dnevnik Super Express jučer je objavio svoj ekskluzivni kompromitujući video na kojemu se vidi kako on u ženskoj odjeći (!) na cvjetiće, u društvu dviju prostitutki, šmrče neki bijeli prah, za koji mnogi tvrde da je kokain, dok mu jedna od njih šminka lice i usne.



Taj su video zatim − kao što se često događa u ovo vrijeme globalnih komunikacija − počeli preuzimati i “žuti”, i ozbiljni, veliki i mali mediji u Europi i svijetu. Ukratko, sve ono što je senator htio sakriti sada su svi vidjeli.

Taj 64-godišnji političar tvrdi kako su cijelu stvar inscenirale prostitutke kako bi ga − ucjenjivale. Na snimci se zaista posve dobro vidi kako se naginje nad stolom i ima se dojam da šmrče neki bijeli prah.

Piesewicz ne niječe da je bio s prostitutkama, ali izričito tvrdi da nije ušmrkavao kokain. Kaže da su ga žene omamile, da nikad nešto slično nije doživio i da se boji da će mu karijera zbog toga biti uništena. Dva im je puta platio da snimka ne bude objavljena, a onda više nije htio – prijavio ih je za ucjenjivanje.

Slučaj istražuje policija, koja je pritvorila dvije žene pod sumnjom za ucjenjivanje. Što se tiče senatora, i kad bi se našlo nešto protuzakonito u njegovu ponašanju, štiti ga senatorski imunitet.

Mnogi su Poljaci šokirani ovim incidentom jer je Piesewicz važio za uglednog, decentnog intelektualca, te čestitog čovjeka i političara.

Poljski premijer i lider PO-a Donald Tusk neizravno je podržao senatora, rekavši da neće tražiti njegovu ostavku ili smjenjivanje sve dok cijela istina ne iziđe na vidjelo.

Krzystof Piesewicz profesor je pravnih znanosti, u komunističko je vrijeme kao pravnik branio disidente u Poljskoj, a također je poznat i kao filmski scenarist.

slobodna dalmacija