VIDEO  Senator u ženskoj odjeći uhvaćen kako šmrče s prostitutkama

Senator u ženskoj odjeći uhvaćen kako šmrče s prostitutkama

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poljski tabloidni dnevnik Super Express jučer je objavio svoj ekskluzivni kompromitujući video na kojemu se vidi kako on u ženskoj odjeći (!) na cvjetiće, u društvu dviju prostitutki, šmrče neki bijeli prah, za koji mnogi tvrde da je kokain, dok mu jedna od njih šminka lice i usne.Taj su video zatim − kao što se često događa u ovo vrijeme globalnih komunikacija − počeli preuzimati i “žuti”, i ozbiljni, veliki i mali mediji u Europi i svijetu. Ukratko, sve ono što je senator htio sakriti sada su svi vidjeli.

Taj 64-godišnji političar tvrdi kako su cijelu stvar inscenirale prostitutke kako bi ga − ucjenjivale. Na snimci se zaista posve dobro vidi kako se naginje nad stolom i ima se dojam da šmrče neki bijeli prah.

Piesewicz ne niječe da je bio s prostitutkama, ali izričito tvrdi da nije ušmrkavao kokain. Kaže da su ga žene omamile, da nikad nešto slično nije doživio i da se boji da će mu karijera zbog toga biti uništena. Dva im je puta platio da snimka ne bude objavljena, a onda više nije htio – prijavio ih je za ucjenjivanje.

Slučaj istražuje policija, koja je pritvorila dvije žene pod sumnjom za ucjenjivanje. Što se tiče senatora, i kad bi se našlo nešto protuzakonito u njegovu ponašanju, štiti ga senatorski imunitet.

Mnogi su Poljaci šokirani ovim incidentom jer je Piesewicz važio za uglednog, decentnog intelektualca, te čestitog čovjeka i političara.

Poljski premijer i lider PO-a Donald Tusk neizravno je podržao senatora, rekavši da neće tražiti njegovu ostavku ili smjenjivanje sve dok cijela istina ne iziđe na vidjelo.

Krzystof Piesewicz profesor je pravnih znanosti, u komunističko je vrijeme kao pravnik branio disidente u Poljskoj, a također je poznat i kao filmski scenarist.

slobodna dalmacija