VIDEO  'Ovo je djelić što žene trpe svakog sata': Novinarku prvo gađao kamenjem pa ju pretukao

Milica Minić
Goran Kaluđerović, konobar jednog crnogorskog kafića u gradu Baru napao je novinarku crnogorskog portala Standard i tamošnje A1 televizije jer je tražila da stiša glazbu kojom je terorizirao sve na plaži.

Kako navodi Standard, crnogorska novinarka Milica Minić odmarala se s prijateljem prošlog vikenda na divljoj, i inače mirnoj, barskoj plaži Ratac. Nakon što ga je novinarka jednom osobno zamolila da stiša glazbu, a potom i njezin prijatelj, Kaluđerović je počeo psovati i vrijeđati ih.

Milica je rekla da se neće spuštati na njegov nivo, već je odlučila cijeli incident snimiti mobitelom kako bi ga mogla prijaviti policiji. No, kada je shvatio što ona radi, Kaluđerović je potrčao prema njoj i u isto vrijeme gađati kamenjem veličine pola nogometne lopte.

Milica se uspjela izmaknuti, ali ju je Kaluđerović sustigao i oborio na kamenje. U tom razjarenom stanju zavrnuo joj je ruku, presavio na tri dijela i držao je u tom položaju dok joj nije oteo telefon i počeo da bježi. Miličin prijatelj sustigao je Kaluđerovića i oduzeo mu mobitel.

Iako nije uspjela snimiti početak napada, snimanje na mobitelu se samo uključilo u trenutku kad je muškarac skočio na nju te je snimku objavila na YouTubeu.

Ona je zadobila ozljedu ruke i posjekotinu od nekoliko centimetara na boku, a nasilnik je uhićen u utorak u Podgorici.

"Isprva nisam bila zainteresirana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokracijom i šetam po policijskim stanicama. Ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave 'doputovalo' da već 10 godina, gotovo svakodnevno, i sama izvještavam o nasilnicima koji u policijskim priopćenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže-bolje do neke sljedeće žrtve, vjerujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem 'Ovo je čovjek koji me napao'.

Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni dogodilo nije ni najmanji djelić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svatko uspio snimiti makar dvije sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne šutite i da ne trpite nikoga i ništa. Nitko ne smije ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića", rekla je Minić za Standard.

 

vijesti.hr