VIDEO  Ispovijest preživjelih: 'Imali smo par kolačića i pili smo kišnicu'

Bourbon Rhode, Dino Miškić

Jedini zasad pronađeni preživjeli mornari s Bourbon Rhodea ispričali su kako je izgledalo njihovo spašavanje. Nakon što su ovog tjedna ispitani, pridružili su se svojim obiteljima.

- Nekoliko puta zbližili su se sa smrću, pogotovo kad se zbog vjetra i valova okrenuo čamac za spašavanje. S izuzetkom nekoliko kolačića, sav je pribor za preživljavanje na brodu pao u vodu. Pili su kišnicu - kaže prefekt Martinika Franck Robine, piše Voiles.

Na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova.

Javio nam se čovjek koji je snimio video.

https://youtu.be/0VvUdzsNxyQ

- Bili su u splavu tri dana i dvije noći. Izvukli smo ih potpuno iscrpljene. Mislim da ih je primijetio avion Falcon i poslao nam koordinate. Odmah smo djelovali i spasili ih - rekao nam je čovjek koji je snimio video.

Podsjetimo, trojica mornara su spašena, četvorica su preminula, a za sedmoricom potraga još uvijek traje - među njima je i šibenski kapetan Dino Miškić.

Inače, dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama o prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.