Veliki zračni napad na Siriju? 'Budite oprezni s planom leta'

Rusija, SAD, zračni napadi, Sirija, napad
Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe Eurocontrol u utorak je upozorila aviokompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih zračnih udara u Siriji u slijedeća 72 sata.

Eurocontrol je rekao kako bi u tom periodu mogli biti upotrijebljeni projektilizrak-zemlja kao i/ili krstareći projektili te da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za radio navigaciju.

Rusija i Sjedinjene Države sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Siriji, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su da li da izvrše udar na snage predsjednika Bashara al-Assada zbog kako se sumnja napada otrovnim plinom prošlog vikenda.

"Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija", rekla je agencija na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti.

Eurocontrol u svom upozorenju je naveo dokument Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, europskog regulatora sigurnosti civilnog zrakoplovstva.