Veliki zaokret u istrazi ubojstva pjevačice Jelene Marjanović

On je rekao da je jasno da je Jelena ubijena iz strasti, a takve ubojice u blagdanskoj atmosferi obično učine nešto u znak kajanja ili jednostavno požele da ostave poruku žrtvi i njenoj obitelji.

Zbog toga su inspektori koji rade na Jeleninom slučaju dobili upute da pred blagdane motre na Jelenin grob, nasip gdje je ubijena i mjesta koje je rado posjećivala za života, jer se očekuje da se ubojica pojavi tamo i možda čak i prizna što je uradio.

Policijski psiholog koji radi na najtežim slučajevima, dao je potpuno novi smjer u istrazi. Inspektorima je predočeno da će ubojica Jelene Marjanović sasvim sigurno dati neki znak tijekom predstojećih blagdana.

- Očekuje se da će se ubojica pojaviti na nekom od tih mjesta i uraditi nešto kako bi iskazao kajanje ili poslao poruku žrtvi. Tada bi zločinac mogao da se oda, možda čak i prizna zločin i tako će biti uhvaćen - objašnjava policijski psiholog, sugovornik Informera i dodaje da ako se ne otkrije pred blagdane sljedeća prilika je godišnjica njene smrti.

Policijski ekspert Marko Nicović, kaže da se Jelenin ubojica bori sa savjesti i da bi atmosfera blagdana mogla da ga natjera da prizna zločin.

- Ubojicama koji zločin učine iz strasti potrebno je vrijeme da priznaju zločin. oni ne mogu dugo da se nose sa s tim. Jelenin ubojica za kojeg se i dalje tvrdi da je neko blizak njoj, može da se preda u trenutku, kada ga sve podsjeti na nju - naglašava Nicović.