Velika Britanija će se boriti protiv Islamske države

David Cameron, Velika Britanija, ISIS

"U toj borbi ne možemo ostati suzdržani. Ti nas ljudi žele ubiti", rekao je Cameron za NBC News dodajući da su džihadisti planirali napade u Europi i izvan nje,

"Mi smo im na nišanu i moramo osnovati koaliciju (...) kako bismo osigurali da ćemo na kraju uništiti tu organizaciju", rekao je.

David Cameron odobrava napade SAD-a i njihovih saveznika u arapskim zemljama na sunitsku ekstremističku skupinu, ali je dosad svoje upletanje u sukob ograničio na dostavu oružja kurdskim borcima.

No, kako prenosi Independent, Cameron bi nakon povratka sa summita u New Yorku mogao sazvati britanski parlament kako bi raspravljao o sudjelovanju Velike Britanije u napadima.

U razgovoru za časopis Spectator, britanski ministar obrane Michael Fallon rekao je da Cameron "ne smije gubiti vrijeme na one koji misle da bi Velika Britanija morala ostati izvan sukoba".

Ministar je dodao kako se nada da će parlament, koji je prošle godine odbio priključivanje mogućim napadima SAD-a na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, poduprijeti zahtjev britanske vlade.

izvor: Hina